20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Servicii de Profilaxie și Igienă dentară

Acordă importanță igienei orale!

Principalele afecțiuni ale dinților, dar și ale gingiilor au ca și cauză comună nerespectarea regulilor de igienă dentară sau practicarea lor într-un mod incorect.

Periajul regulat al dinților, folosirea apei de gură și a aței dentare pot salva dinții și gingiile de multe atacuri ale microbilor existenți în cavitatea bucală.

CE ESTE PROFILAXIA DENTARĂ?

Profilaxia dentară profesională este un set complex de elemente ce ajută la prevenirea apariției și evoluției cariilor dentare, dar și a bolilor parodontale în stomatologie.

Profilaxia dentară se referă la stilul de viață individual pe care fiecare persoană și-l formează și ține de: periatul dinților, folosirea apei de gură, folosirea aței dentare și alegerea unei alimentații sănătoase.

De asemenea, include periajul și detartrajul profesional, proceduri pe care medicii le recomandă de 2 ori pe an.

Îngrijirea dinților este o responsabilitate importantă pentru fiecare persoană, deoarece afectarea acestora în anumite forme, poate afecta și sănătatea întregului organism.

Igiena dentara la Clinica SyroDent Bucuresti

Ce presupune o igienă dentară, corect realizată?

Igiena orală realizată corect, zi de zi, are ca efect dinți curațisănătoși și respirația proaspătă.

Acest lucru se poate obține prin:

  • Periaj complet de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare;
  • Utilizarea produselor de curățare cu fluor, inclusiv a pastei de dinți;
  • Clătirea cu apă de gură fluorurată, la recomandarea medicului dentist;
  • O dietă echilibrată și limitarea gustărilor dintre mese.


Cum se  realizează corect igiena dentară?

O igienă dentară realizată corect nu este un lucru greu de parcurs zilnic, însă necesită o implicare specifică pentru fiecare persoană, în funcție de afecțiunile dinților sau ale gingiilor.

  • Primul pas este constituit de periajul dentar

În acest caz trebuie să ținem cont de alegerea periutei de dinți potrivite: periuță manuală sau periuță electrică

Noi vă recomandăm folosirea unor periuțe de dinți cu un cap mediu, care să vă permită să accesați zonele mai greu accesibile, cu filamente moi sau medii.

Trebuie evitate acele periuțe cu peri asprii ce pot provoca uzura smalțului sau chiar retracții gingivale.

Periajul trebuie realizat prin mișcări circulare de sus în jos (dinspre gingie spre dinți) pe o durată de timp cuprinsă între 3-5 minute.

Recomandăm evitarea periuțelor electrice persoanelor ce suferă de afecțiuni gingivale, deoarece acestea au o acțiune mai dură și pot vătăma gingiile.

Un periaj dentar realizat corect va îndepărta placa bacteriană în proporție de aproximativ 60%!!

  • Al doilea pas implică curățarea zonelor interdentare ce nu au putut fi curățate cu periuța de dinți prin folosirea aței dentare, a periuțelor interdentare sau a dușului bucal.


AȚA DENTARĂ (sau banda dentară)
 este utilă pentru toate spațiile greu accesibile și este recomandată deoarece te poate ajuta să îndepărtezi depunerile de placă bacteriană din spațiile dintre dinți și din spațiile de sub linia gingivală (linia dintre gingii și dinți).

PERIUȚELE INTERDENTARE sunt disponibile în mărimi și culori diferite, însă recomandarea noastră este să alegeți o dimensiune adecvată – care să intre ușor, fără presiune în spațiul interdentar. Periajul cu acestea trebuie realizat dinspre la fel, din exterior spre interior.

DUȘUL BUCAL (irigatorul) este un aparat cu rezervor de apă și un capăt prin care apa va ieși sub forma unui jet cu presiune. În cazul utilizării el se va poziționa într-o poziție perpendiculară dinte-gingie, dinspre exterior spre interior. Poate fi folosit în ambele cazuri, fără excluderea periuțelor interdentare.

  • Al treilea pas este constituit de clătirea întregii guri cu apă de gură!


APA DE GURĂ 
se folosește ca ultim pas pentru o igienă completă prin clătirea gurii cu aceasta, timp de aproximativ 30 de secunde. Prin acest lucru vor fi îndepărtate resturile de placă bacteriană și fragmentele alimentare desprinse în urma periajului.

Vă recomandăm folosirea unei ape de gură ce conține soluții antiseptice (inamicii principali ai microbilor) și clătirea energică a gurii, în așa fel încât, lichidul să treacă prin toate spațiile dintre dinți.

Cum vă mențineți sănătatea orală?

Pentru menținerea sănătății orale, curățarea dinților și a întregii cavități bucale trebuie realizată pe tot parcursul vieții, indiferent dacă aveți dinți naturali sau artificiali, coroane, implanturi sau proteze dentare.

Parcurgând pașii prezentați vă puteți menține sănătatea dinților și a gingiilor, prevenind multe afecțiuni ale acestora.

Vă dorim multă sănătate!

Echipa

× Cum vă putem ajuta?