Servicii de Protetică dentară


Înlocuiește-ți dinții pierduți cu proteze dentare moderne!

Înlocuirea dinților pierduți va fi mereu o prioritate pentru persoanele care se confruntă cu această afecțiune, dobândită din diverse cauze.

În prezent, acest lucru poate fi realizat prin diverse proteze dentare care au rolul de a înlocui și restabili complet funcțiile unei danturi normale și sănătoase.

Ce este protetica dentară?

Protetica dentară este acea ramură a stomatologiei, care se ocupă cu studiul și găsirea diverselor metode de înlocuire a dinților lipsă.

Practic, prin interverventiile de protetică dentară se restabilește dantura afectată cu ajutorul  protezelor dentare (fixe sau mobile), create personalizat pentru fiecare pacient.

Protezele sunt executate la comandă de către tehnicianul dentar, pe baza amprentei individuale ce o primește de la medicul dentist.

Ele sunt formate dintr-un suport acrilic de culoarea gingiilor (care se fixează pe gingii), o bază superioară (care acoperă cerul gurii) și o proteză inferioară (în formă de potcoavă, pentru a nu stânjeni limba).

Prin serviciile complexe de protetică dentară nu este urmărit doar aspectul estetic al danturii, ci și cel funcțional - pentru ca pacientul să își poată redobândi complet și corect funcția de masticație (mestecarea alimentelor) și de fonație (producerea sunetelor), ținându-se cont de totodată, de evitarea ocluziei dentare și a bruxismului (scrâșnirea dinților).

Etapele realizării unei proteze dentare

În procesul de realizare a unei proteze dentare, un pacient va trece prin următoarele etape, explicate în detaliu de către medicul dentist:

  • îndepărtarea dinților - în cazul în care acest lucru este necesar; 

  • amprentarea - adică luarea amprentei bucale necesare pentru ca tehnicianul să poată confecționa o proteza personalizată;
  • luarea amprentei mușcăturii - prin folosirea de bucăți de ceară cu scopul de a verifica cât de confortabilă îi este pacientului, mușcătura. Tot în această etapă, pacientul își va putea alege forma și culoarea dinților;
  • realizarea șabloanelor din ceară (noii dinți modelați din ceară) - pentru a putea vizualiza cum va arăta și funcționa proteza dentară;
  • fixarea protezei - ultima etapă, în care medicul va oferi și instrucțiuni despre cum va trebui îngrijită proteza dentară pe parcursul utilizării ei.

Odată fixată, noua proteză dentară va oferi la început o senzație de disconfort, lucru care este firesc până când limba, gura și mușcătura facială se vor obișnui cu ea.

În cadrul clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud veți avea posibilitatea de a alege între cele mai moderne tipuri de coroane pentru noua dumneavoastră proteză dentară, cum sunt: coroanele de zirconiu, coroanele integral ceramice sau coroanele metalo-ceramice.

De asemenea, medicii specializați în lucrări protetice de înaltă performanță vă pot pot oferi și  servicii de lucrări protetice pe implanturi, la cele mai înalte standarde.

Montarea unei proteze dentare vă va oferi o mulțime de beneficii, nu doar zâmbetul frumos, ci și menținerea întregii sănătăți bucale, fiind soluția ideală de înlocuire a dinților lipsă sau a dinților deteriorați ce vă provoacă disconfort, în mod constant.

Proteze dentare - Clinica stomatologică Syrodent

Află mai multe informații despre protezele dentare și din articolul nostru: „Cum te pot ajuta servciile de protetică dentară?”