20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Curiozități despre ceara ortodontică și eficacitatea ei

Publicat pe 23 august 2023

Pentru cei care poartă aparate ortodontice, ceara ortodontică devine un aliat prețios în călătoria către un zâmbet perfect și sănătos. Această mică bijuterie din lumea ortodonției poate face o mare diferență în confortul și adaptarea la noua experiență a purtării aparatului.

Pentru a afla mai multe despre ceara ortodontică, am stat de vorbă cu Dr.Ortodont Cristina Chițescu, în cabinetul Clinicii SyroDent.

 

Ceara ortodontică se poate găsi ambalată în cutiuțe de diverse culori sau transparente, poate fi aromată sau cu gust neutru. Indiferent de forma în care se găsește, scopul ei este același.

 

O cutiuță de ceară conține 5 batoane de ceară, iar un baton este suficient pentru aproximativ 7 aplicări.

 

Ceara are consistența crescută la temperatura camerei, în special în lunile friguroase și nu poate fi aplicată ca atare. Dintr-un baton se ia o cantitate de ceară cât o bobiță de piper sau de mazăre, se modelează între degete, ca o plastilină. Prin căldura degetelor, ea devine mai moale și ulterior se aplică pe aparat.

 

 

Ceara este biocompatibilă, nu există alergii sau intoleranțe dovedite. Ea poate fi înghițită accidental, fără a ne crea probleme.

Când o aplicăm?

În situația în care unul dintre bracketi sau orice alt element component al aparatului dentar, produce o mică rană pe interiorul buzei/obrazului, se aplică bobița de ceară modelată și încălzită PE APARAT, în dreptul zonei lezate.

 

 Vă atenționăm că pentru o mai bună stabilitate este bine să trageți o gură de aer și să uscați puțin zona pe care urmează să aplicați ceara. Dacă este prea multă salivă, ceara poate aluneca.

 

Cum se aplică?

 

Bobița de ceara pregătită în prealabil se așează cu ajutorul degetului arătător pe aparatul dentar, în dreptul zonei lezate, după uscare și se modelează ferm pe acesta prin mișcări ușoare de presare.

 

 

La SyroDent, pacientul primește gratuit cutiuța cu ceară la finalul ședinței de montare a aparatului, împreună cu indicațiile post-montare.

 

În situația în care pacientul nu mai are sau pierde cutiuța de ceară, ea se poate achiziționa de la farmaciile Sensiblu sau BebeTei, sub denumirea de ceară ortodontică sau ceară pentru aparat dentar.

 

 

Alături de ceara ortodontică, pe zona rănită se pot aplica direct diverse geluri/soluții cu rol de a grăbi vindecarea: Elugel, Gengigel, Vitamina A uleioasă sau glicerină boraxată. Nivelul de hidratare este, de asemenea, deosebit de important, o mucoasă orală uscată, deshidratată fiind mult mai predispusă apariției leziunilor mecanice. 

 

 

Ceara ortodontică nu doar protejează, ci și îmbunătățește experiența purtării aparatului ortodontic. Ea este micul secret al mulțumirii și confortului în drumul spre un zâmbet sănătos și strălucitor!

Apelați cu încredere la serviciile Clinicii SyroDent!

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?