20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Detartrajul cu ultrasunete

Detartrare dinti - aparat ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete reprezintă primul pas pentru întreținerea igienei dentare și menținerea sănătății bucale.

Depunerile de placă bacteriană sau tartru pe suprafața dinților sunt inevitabile, indiferent de cât de eficient și des îți periezi dinții.

Acestea apar în special, datorită consumului de dulciuri sau băuturi acidulate, dar și din cauza resturilor alimentare rămase în spațiile interdentare inaccesibile.

Cea mai sigură și eficientă metodă de îndepărtare a acestora se realizează în prezent, în cabinetul stomatologic prin igienizarea profesională a danturii.

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură medicală prin care medicul stomatolog îți va curăța întreaga dantură de tartru cu ajutorul unui aparat de detartraj.

Există și aparate pentru realizarea unui detartraj acasă, însă, folosirea acestora nu îți va garanta o curățare dentară eficientă. 

Asta deoarece, în cabinetul stomatologic dentistul are capacitatea de a-ți curăța și spațiile greu accesibile dintre dinți și de sub gingii, dar și de a-ți efectua tratamente medicale recomandate după detartraj, cum sunt:

periajul profesional și air flow-ul dentar.

Detartraj dentar

Tipuri de detartraj

Pentru îndepărtarea depunerilor minerale de pe suprafața dinților tăi, medicul dentist îți poate efectua un detartraj manual sau un detartraj cu ultrasunete.

Detartrajul manual este indicat pentru eliminarea tartrului subgingival și din spațiile interdentare greu accesibile cu ajutorul unor instrumente ascuțite. Detartrajul manual aplică o anumită forță pe dinți și nu poate asigura o curățare completă a danturii.

Detartrajul cu ultrasunete se realizează cu ajutorul unui aparat care generează vibrații sonice cu frecvențe cuprinse între 25 000 și 40.000 Hz. Aceste vibrații sparg depunerile de pe suprafața dinților, asigurând o curățare a pietrei de pe dinți eficientă, fără să afecteze smalțul dentar.

Astfel, în prezent, specialiștii în igienă orală recomandă detartrajul cu ultrasunete, drept cea mai eficientă, sigură și non-invazivă metodă de detartrare a danturii.

Doare detartrajul cu ultrasunete?

Vibrațiile înalte emise de aparatul de detartraj cu ultrasunete vor sparge cu ușurință depunerile nocive de pe suprafața dinților tăi.

Drept urmare, detartrajul nu doare, fiind o procedură ușor suportabilă și cu rezultate vizibile imediat. 

Există totuși posibilitatea, în cazul anumitor pacienți – predispuși sau diagnosticați deja cu o formă de boală parodontală (parodontoza), de apariție a unei sensibilități dentare, care poate dura câteva zile după efectuare unui detartraj cu ultrasunete.

În acest caz, medicul îți va recomanda un antiinflamator specific pentru reducerea acestui disconfort.

Foarte important, este faptul că pacienților care se află într-un anumit stadiu al bolii parodontale le este recomandat detartrajul cu ultrasunete mai des, în funcție de gravitatea bolii, pentru igienizarea corectă a zonelor afectate și limitarea răspândirii bolii.

Când este recomandat detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul cu ultrasunete este recomandat de către specialiști cel puțin o dată la 6 luni, în următoarele cazuri:

  • Depunere de placă bacteriană (dinți galbeni);
  • Spargerea tartrului dentar și subgingival;
  • Eliminarea petelor dentare;
  • Persoanelor care suferă de gingivite recidivante sau de boala parodontală;
  • Gingivostomatia ulcero-necrotică, cu depozite de tartru
  • Pentru intervenții chirurgicale, dacă există depuneri aderente;
  • La bolnavii hemofilici, fiind mai puțin traumatizant decât cel dentar.

Persoanelor care suferă de o formă a bolii parodontale, celor care poartă aparate dentare, fumătorilor sau pacienților diabetici, medicul le poate recomanda detartrajul mai des, cel puțin o dată la 3-4 luni.

Procedura de detartrare asigură o curățare eficientă a danturii, fiind cea mai sigură modalitate de a-ți păstra dantura mereu curată și igienizată.

Detartraj cu ultrasunete + Periaj Profesional + Air flow dentar

Clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud pune la dispoziția pacienților săi posibilitatea de a beneficia de procedura de igienizare profesională completă a danturii într-o singură ședință.

Periajul profesional este recomandat imediat după detartrajul cu ultrasunete pentru a netezi suprafețele dentare, rămase ușor abrazive în urma detartrajului. Prin această procedură medicul stomatolog va folosi paste de dinți speciale, după care dinții vor rămâne curați și netezi la atingere.

Air flow-ul dentar este de fapt un duș bucal, care se realizează după periajul profesional, cu scopul de a curăța resturile rămase între suprafețele interdentare. Medicul va folosi treptat, între fiecare dinte: un jet puternic de aer, combinat cu apă și particule fine de bicarbonat de sodiu, printr-un dispozitiv special.

La final, dinții tăi vor fi: curați, igienizați și fără pete dentare.

Acesta este motivul pentru care merită să alegi întotdeauna detartrajul cu ultrasunete, alături de periaj profesional și Air flow.

Este foarte important ca după detartrare, dinții să fie hidratați și curățați eficient, lucru care poate fi realizat corespunzător, doar în cabinetul stomatologic, de către medicul dentist.

Care este prețul pentru detartrajul cu ultrasunete?

În cadrul clinicii SyroDent, prețul detartrajului cu ultrasunete și a procedurii complete de igienizare este de 300 lei, preț la care, clinica oferă periodic și oferte promoționale surpriză pentru pacienți.

De asemenea, dacă optezi pentru un abonament stomatologic la clinica noastră, vei beneficia gratuit, o dată pe an de pachetul de igienizare completă a danturii, alături de alte reduceri semnificative la cele mai importante afecțiuni stomatologice.

Igienizarea profesională a danturii este indicat să fie realizată de 2 ori pe an, în cazul unui pacient sănătos, pentru ca dantura să fie protejată de efectele nocive ale plăcii bacteriene și ale tartrului.

Alege igienizarea profesională completă la clinica SyroDent:

 

Detartraj ultrasunete
+
Periaj profesional
+
Airflow
 
× Cum vă putem ajuta?