20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Radiografie Dentară

Servicii moderne de radiologie dentară la clinica SyroDent

Pentru determinarea precisă a diagnosticului tău, medicul stomatolog îți poate recomanda și o radiografie dentară la unul sau mai mulți dinți.

CE ESTE RADIOGRAFIA DENTARĂ?

Radiografia dentară este o reprezentare sub forma unei imagini a dinților, a maxilarelor și a țesuturilor moi ca urmare a unei scanări digitale.

Astfel, prin intermediul unei radiografii dentare medicul are posibilitatea de a vedea aspecte care nu sunt vizibile în cadrul consultului clinic, cum ar fi: interiorul gingiilor sau gradul de afectare al nervilor dentari.

Tehnologia digitală în radiologia dentară

Digitalizarea tehnologiilor de imagistică dentară oferă în prezent, imagini mult mai clare și o expunere mult mai redusă la radiații pentru pacienți.

Contrar opiniei generale, radiografiile dentare nu au efecte invazive majore și pe termen lung asupra sănătății, cu atât mai mult radiografiile digitale – prin care pacienții absorb o cantitate redusă, neglijabilă de microsieverți de radiații.

Deci, teama de radiații nu trebuie să fie un motiv de evitare a investigațiilor radiologice pe care medicul stomatolog ți le recomandă ca fiind necesare nevoilor tale medicale. 

În cadrul clinicii SyroDent, vă oferim servicii de radiologie digitală computerizată prin utilizarea de echipamente radiologice ultra-performante.

Radiografiile dentare realizate în cadrul clinicii noastre permit vizualizarea computerizată a rezultatelor, precum și mărirea imaginii pentru analizarea detaliată și stabilirea corectă a fiecărui diagnostic.

Imaginea rezultată în urma unei radiografii dentare este întotdeauna de tip alb-negru, unde albul reprezintă tot ce este radio-opac (nu permite trecerea razelor X), iar negrul orice este radio-transparent (permite trecerea razelor X).

Printr-o radiografie dentară, medicul îți va putea determina existența: cariilor ascunse, infecțiilor dentare, fracturilor, chisturilor, pungilor parodontale ș.a., care vor fi vizibile pe radiografie sub forma unor zone închise la culoare.

Serviciile de radiologie dentară pot fi recomandate ca investigații suplimentare și pacienților care au implanturi dentare, coroane dentare, fațete dentare sau aparate dentare.

Acest lucru se datorează faptului că: printr-o radiologie dentară medicul are posibilitatea de „a vedea” în interiorul gingiei, acolo unde este inserat implantul dentar, dar și în spatele unei coroane sau fațete dentare.

Aparat radiologie digitala - Clinica SyroDent

RADIOGRAFIE RETROALVEOLARĂ

Radiografie dentara retroalveolara - Clinica Syrodent

Radiografia dentară retroalveolară este recomandată de medic pentru efectuarea investigațiilor la un număr redus de dinți (1-3 dinți) și durează aproximativ 9 secunde.

Printr-o radiografie retroalveolară este evidențiat în detaliu dintele cu coroana sa, rădăcina și osul pe care este fixat.

Pentru realizarea ei medicul specialist îți va așeza în gură un senzor radiologic, folosind un suport de plastic steril.

După doar câteva secunde vei obține și rezultatul radiografiei – prin imprimarea imaginii radiologice pe un film, pe care îl vei prezenta apoi medicului stomatolog.

Când e necesară o radiografie dentară retroalveolară?
 • Înaintea tratamentelor endodontice pentru identificarea corectă a numărului canalelor canalelor radiculare ale dintelui;
 • După tratamentele endodontice, pentru verificarea corectitudinii executării acestora;
 • Identificarea cariilor secundare sau a celor recidivante;
 • Depistarea corectă a profunzimii unei carii dentare;
 • Identificarea fracturilor coronare, radiculare;
 • Localizarea și monitorizarea dinților incluși;
 • Diagnosticul unor chisturi sau granuloame.

Este recomandat să păstrezi filmul radiografiei tale pentru a-l prezenta și la controalele stomatologice ulterioare.

RADIOGRAFIE PANORAMICĂ

Radiografie dentara panoramica - Clinica SyroDent

Radiografia dentară panoramică permite o vizualizare completă a ambelelor arcade dentare, dar și a sinusurilor maxilare sau a articulațiilor oro-temporo-mandibulare.

Pentru realizarea acestei proceduri vei sta așezat în fața aparatului timp de 20 de secunde, cât mai nemișcat, purtând un echipament de protecție din plumb.

Aparatul de radiologie se va roti în jurul capului tău de 2 ori, după care îți va genera imaginea radiologică, care poate fi imprimată pe un film sau chiar salvată în computer.

Când e necesară o radiografie dentară panoramică?
 • Înaintea tratamentelor stomatologice atunci când se dorește o viziune de ansamblu a sănătății bucale;
 • Atunci când există suspiciuni de afecțiuni multiple care pot afecta sănătatea orală;
 • Înainte, pe parcusul și după tratamente ortodontice pentru verificarea mișcării poziției dinților;
 • Pentru evaluări stomatologice corecte, o dată la 6 luni, în cazul pacienților care au implanturi dentare inserate;
 • Pentru excluderea unor infecții nedepistate, a cariilor ascunse, a chisturilor sau a fracturilor.

Radiografia panoramică digitală a devenit cea mai utilizată și recomandată formă de investigații, datorită gradului mare de acoperire a imaginii și a dozei reduse de radiații.

Pentru determinarea cât mai exactă a diagnosticului tău, medicul stomatolog îți va recomanda tipul de radiografie necesar particularităților tale medicale!

Pentru INFORMAȚII suplimentare despre radiografia de care ai nevoie, îți suntem la dispoziție în cadrul clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud:

str. Barbu Văcărescu, nr. 41, sector 2, București.

Telefon: 0752 100 030.

× Cum vă putem ajuta?