20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Servicii de Protetică dentară

Înlocuiește-ți dinții pierduți cu proteze dentare moderne!

Înlocuirea dinților pierduți va fi mereu o prioritate pentru persoanele care se confruntă cu această afecțiune, dobândită din diverse cauze.

În prezent, acest lucru poate fi realizat prin diverse proteze dentare care au rolul de a înlocui și restabili complet funcțiile unei danturi normale și sănătoase.

CE ESTE PROTETICA DENTARĂ?

Protetica dentară este acea ramură a stomatologiei, care se ocupă cu studiul și găsirea diverselor metode de înlocuire a dinților lipsă.

Practic, prin interverventiile de protetică dentară se restabilește dantura afectată cu ajutorul  protezelor dentare (fixe sau mobile), create personalizat pentru fiecare pacient.

Protezele sunt executate la comandă de către tehnicianul dentar, pe baza amprentei individuale ce o primește de la medicul dentist.

Ele sunt formate dintr-un suport acrilic de culoarea gingiilor (care se fixează pe gingii), o bază superioară (care acoperă cerul gurii) și o proteză inferioară (în formă de potcoavă, pentru a nu stânjeni limba).

Prin serviciile complexe de protetică dentară nu este urmărit doar aspectul estetic al danturii, ci și cel funcțional – pentru ca pacientul să își poată redobândi complet și corect funcția de masticație (mestecarea alimentelor) și de fonație (producerea sunetelor), ținându-se cont de totodată, de evitarea ocluziei dentare și a bruxismului (scrâșnirea dinților).

PROTEZE DENTARE

În procesul de realizare a unei proteze dentare, un pacient va trece prin următoarele etape, explicate în detaliu de către medicul dentist:

  • îndepărtarea dinților – în cazul în care acest lucru este necesar; 
  • amprentarea – adică luarea amprentei bucale necesare pentru ca tehnicianul să poată confecționa o proteza personalizată;
  • luarea amprentei mușcăturii – prin folosirea de bucăți de ceară cu scopul de a verifica cât de confortabilă îi este pacientului, mușcătura. Tot în această etapă, pacientul își va putea alege forma și culoarea dinților;
  • realizarea șabloanelor din ceară (noii dinți modelați din ceară) – pentru a putea vizualiza cum va arăta și funcționa proteza dentară;
  • fixarea protezei – ultima etapă, în care medicul va oferi și instrucțiuni despre cum va trebui îngrijită proteza dentară pe parcursul utilizării ei.


Odată fixată, noua proteză dentară va oferi la început o senzație de disconfort, lucru care este firesc până când limba, gura și mușcătura facială se vor obișnui cu ea.

Tipuri de proteze dentare

Reconstrucția protetică este un set de tehnici și mijloace destinate reabilitării unei dentiții, oferindu-i o funcționalitate corectă. Prin urmare, rolul protezelor dentare este de a înlocui fie o parte a unui dinte, fie unul sau mai mulți dinți naturali pierduți. Există diferite tipuri de proteze, mobile sau fixe.

Proteze dentare mobile

Proteza dentară mobilă este cunoscută și sub denumirea de proteză dentară detașabilă, fiind un dispozitiv al cărui scop este de a înlocui unul sau mai mulți dinți naturali lipsă. Termenul „detașabil” semnifică faptul că proteza poate fi îndepărtată din gură pentru dormit sau pentru întreținere zilnică.

O proteză totală sau o proteză dentară parțial detașabilă se face după o amprentă dentară a pacientului.

Cel mai adesea este realizată din rășină acrilică roz pentru a imita gingiile. O structură metalică cu cârlige menține proteza parțială ferm legată de gingii. În unele cazuri, cârligele pot fi înlocuite în mod avantajos cu sisteme de ancorare invizibile (capse, glisante etc.).

Proteze dentare fixe

O proteză dentară fixă ​​este, așa cum sugerează și numele, un dispozitiv care nu poate fi îndepărtat din cavitatea bucală, decât de un dentist. Printre protezele fixe putem distinge:

  • Coroana dentară: o restaurare din ceramică, rășină compozită sau metal, care reproduce dintele inițial. Coroana va acoperi complet dintele deteriorat, care este cel mai adesea devitalizat. Dintele va fi redus prin măcinare pentru a crea suficient spațiu pentru a introduce coroana. Acesta din urmă va fi apoi sigilată sau lipită.
  • Implantul dentar: este o rădăcină artificială fabricată de obicei din titan, care este fixată în osul maxilarului și care va fi conectată după osteointegrare la o proteză dentară. Acest dispozitiv protetic performant oferă confort și durabilitate de neegalat. Implantul permanent în osul maxilarului acționează ca o rădăcină naturală a dinților de care va fi atașat ulterior o construcție protetică.
  • Puntea dentară: o proteză dentară fixă ​​care formează o punte între doi dinți (sau mai mulți dinți). Se compune din unul sau mai mulți dinți conectați la dinții „stâlp” de ambele părți ale spațiului lăsat gol de dinții pierduți. Puntea poate înlocui un dinte lipsă sau chiar doi, bazându-se pe dinții adiacenți.
  • Onlay-ul: are ca scop restabilirea părții deteriorate a unui dinte. Poate fi din metal, rășină sau ceramică. Se fixează prin lipire și menține rădăcina vie, fără a fi nevoie să folosiți o coroană dentară.
  • Fațete dentare: foițe subțiri de porțelan folosite în principal pe dinții anteriori în scopuri estetice, acoperind doar suprafața exterioară vizibilă a dintelui atunci când pacientul zâmbește.

Fiecare proteză dentară are avantaje și limitări, medicul stomatolog fiind cel care îți poate recomanda ce tip de proteză ți se potrivește.

Gradul de tehnicitate și munca implicată în reconstrucție determină adesea, prețul acestor reconstrucții protetice.

Apasă pe buton pentru a citi informații suplimentare din cel mai complex GHID medical, referitor la serviciile stomatologice de protetică dentară!

În cadrul clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud veți avea posibilitatea de a alege între cele mai moderne tipuri de coroane pentru noua dumneavoastră proteză dentară, cum sunt: coroanele de zirconiucoroanele integral ceramice sau coroanele metalo-ceramice.

De asemenea, medicii specializați în lucrări protetice de înaltă performanță vă pot pot oferi și  servicii de lucrări protetice pe implanturi, la cele mai înalte standarde.

Montarea unei proteze dentare vă va oferi o mulțime de beneficii, nu doar zâmbetul frumos, ci și menținerea întregii sănătăți bucale, fiind soluția ideală de înlocuire a dinților lipsă sau a dinților deteriorați ce vă provoacă disconfort în mod constant.

Model proteza dentara - Clinica SyroDent

Află mai multe informații despre protezele dentare și despre serviciile complete de protetică dentară și din articolul nostru:

Cum te pot ajuta servciile de protetică dentară?

× Cum vă putem ajuta?