20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Servicii de Odontoterapie

Tratează-ți cariile dentare la clinica Syrodent!

Prin serviciile de odontoterapie medicii stomatologi îți vor trata cu eficiență și disconfort scăzut afecțiunile provocate de cariile dentare.

Controlul stomatologic periodic poate face minuni, deoarece tehnica și tratamentele dentare din prezent pot remedia și stopa evoluția cariilor, redând sănătatea dinților.

CE ESTE ODONTOTERAPIA?

Odontoterapia este acea specialitate a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul cariei dentare, a efectelor și a complicațiilor acestora.

Caria dentară este o afecțiune care se manifestă prin distrugerea treptată a  țesuturilor componente ale dintelui: smalț, dentină și cement.

Control stomatologic - Clinica SyroDent

Cauzele apariției cariilor sunt reprezentate de acțiunea bacteriilor nocive din interiorul gurii, care se dezvoltă mai mult în anumite condiții favorabile (umiditate, igienă precară, căldură), producând acizi ce atacă smalțul dinților.

 

SERVICIILE DE ODONTOTERAPIE

Tratamentul profesional al cariilor diferă de la un caz la altul, în funcție de stadiul de evoluție al cariei în interiorul dintelui.

Evolutia cariei dentare

Prin serviciile de odontoterapie medicul stomatolog practică următorii pași:

  1. În cazul cariei incipiente, care se manifestă ca niște pete albicioase pe suprafața dintelui (semn că dintele s-a demineralizat), medicul va aplica o soluție cu fluor care va avea rolul de a opri procesul de degradare al dintelui.
  2. În cazul cariei ușor avansate, care a format deja o cavitate, se va apela la curățarea țesutului dentar alterat/infectat și la umplerea cavității formate printr-o plombă.
  3. În cazul cariilor profunde, în primă fază este necesară efectuarea unui tratament de canal (endodontic) care presupune înlăturarea nervului de pe canalele radiculare și igienizarea dintelui, după care dintele va fi plombat.

Este important de reținut faptul că: o carie tratată corect se va opri din evoluție!

Tratamentul cariei dentare

În procesul de tratare al cariilor, medicii stomatologi au în vedere: 

  • îndepărtarea țesutului afectat
  • curățarea și igienizarea zonei afectate de carie
  • astuparea zonei curățate cu o plombă formată dintr-un material ales împreună cu pacientul.


Odată cu trecerea timpului plombele vor suferi un proces de uzură și mici fragmente din ele se pot desprinde, plomba devenind astfel deteriorată iar dintele expus din nou afecțiunilor.

Pentru a întreține plombele și a evita apariția altor carii este necesar să respectăm regulile de igienă dentară și să mergem la un control stomatologic o dată la 6 luni.

Cu cât o carie este tratată în stadiul cel mai puțin dezvoltat, cu atât tratamentul dentar este mai simplu și mai puțin traumatizant!

× Cum vă putem ajuta?