20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Servicii de Pedodonție

Cauți un medic pedodont? Vino la SyroDent!

Copiii prezintă nevoi și probleme dentare diferite de cele ale adulților, de aceea, au nevoie să fie tratați de către un medic pedodont, special instruit în tratamente stomatologice, specifice perioadei de creștere.

CE ESTE PEDODONȚIA?

Pedodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu studierea și tratarea afecțiunilor dentare ale copiilor.

CUM POATE AJUTA MEDICUL PEDODONT MICUL PACIENT?

Serviciile stomatologice de pedodonție pun accent pe tratarea copiilor și a dentiției temporare, dar și pe cele ale adolescenților cu afecțiuni specifice dentiției permanente.

Practic, pedodonția nu ține doar de rezolvarea problemelor dentare, ci și de abilitatea medicului de a-i face pe micii pacienți să se simtă bine în cabinetul stomatologic și să revină fără teamă la următoarele controale.

Fetita la medicul pedodont - Clinica SyroDent

CÂND TREBUIE SĂ AIBĂ LOC PRIMA ÎNTÂLNIRE A COPILULUI CU MEDICUL PEDODONT?

Deși mulți părinți sunt de părere că dinții de lapte nu merită acordată o importanță prea mare pentru că oricum vor cădea, specialiștii pedodonți sunt de altă părere, deoarece, o viitoare dantură puternică nu se poate dezvolta pe o bază nesănătoasă.

În plus, o dentiție corect aliniată va permite celor mici să muște și să mestece corespunzător, asigurându-le sănătatea cavității bucale și a maxilarului.

Ca urmare, primul control al copilului la medicul stomatolog este recomandat să fie făcut imediat după apariția dinților de lapte, pentru a putea fi depistate la timp, eventualele boli la care copilul poate fi predispus.

Igiena dentară trebuie să înceapă în cazul copiilor odată cu apariția dinților temporari, pentru a evita cariile de biberon sau alte afecțiuni specifice perioadei de creștere.

Medicii stomatologi din cadrul clinicii Syrodent vă pot sfătui în legătură cu primele măsuri de igienă necesare, vă pot arăta cum să curățați dințișorii, vă pot recomanda produsele de igienă necesare vârstei și vă vor răspunde la toate întrebările ce țin de siguranța sănătății dentare a micuțului dumneavoastră.

Echipa noastră lucrează cu multă răbdare și pasiune, pentru a-i face pe micii pacienți să se simtă confortabil, indiferent dacă le tratează o carie sau o extracție dentară.

Vizitele preventive la medicul stomatolog pedodont de la o vârstă fragedă reprezintă piatra de temelie pentru sănătatea dentară a copilului, dar și a viitorului adult.

Dr. Roxana Abboud

Medic pedodont

Află mai multe informații despre tratamentele specifice dentiței la copii AICI!
× Cum vă putem ajuta?