20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Aparat dentar

Încă te mai gândești dacă să apelezi la un aparat dentar?

La Clinica SyroDent îți oferim servicii moderne de ortodonție prin cele mai performante aparate dentare!

Rolul principal al unui aparat dentar este acela de a corecta poziția incorectă a danturii și de a-i oferi o funcționalitate normală.

O dantură aliniată corespunzător va oferi oricărei persoane un zâmbet natural frumos, indiferent de vârstă.

Vizita la medicul stomatolog specializat în ortodonție te va ajuta să îți depistezi eventualele anomalii dentare și să le corectezi cu ajutorul aparatului dentar potrivit.

Corectarea danturii incorecte în perioada copilăriei va oferi echilibru și dezvoltare armonioasă a danturii viitorului adult.

Aparat dentar metalic - Clinica SyroDent
Obține zâmbetul mult visat, apelând la specialiștii clinicii SyroDent by Dr. Adel Abboud!

Ce este un aparat dentar și cum acționează?

Bracketi dentari - Tratament ortodontic

Aparatul dentar este un dispozitiv medical prin care medicul ortodont va aplica o anumită forță pe dinți pentru a-i deplasa până la poziția corectă – atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Astfel, aparatele acționează asupra dinților cu ajutorul bracketilor lipiți de fiecare dinte, în funcție de planul de tratament (personalizat fiecărui pacient).

Bracketii aparatelor dentare pot fi alcătuiți din: metal, ceramică sau din safir.

În cazul copiilor, un aparat dentar poate să ghideze erupția dinților permanenți, să corecteze problemele de dezvoltare ale oaselor maxilare și ale arcadelor dentare sau neconcordanțele între mărimea dinților.

În cazul adulților, aparatul dentar poate corecta poziția și mușcătura incorectă a dinților, însă, nu poate corecta anumite anomalii osoase grave. Pentru acestea medicul va recomanda o formă de tratament chirurgical.

În ce situații se recomandă tratamentul cu aparat dentar?

Aparatele dentare sunt recomandate în următoarele tipuri de afecțiuni:

 • Supraocluzie verticală (overbite): atunci când dinții frontali superiori ies cu mult în fața celor inferiori.
 • Ocluzia inversă (underbite): atunci când dinții frontali inferiori sunt ieșiți mult în față, sau cei superiori sunt retrași mult în spate.
 • Ocluzia încrucișată: când dinții superiori nu se potrivesc în față peste cei inferiori, la o mușcătură normală.
 • Ocluzia deschisă: presupune formarea unui spațiu între suprafețele ocluzale ale dinților frontali și/sau laterali, atunci când se mușcă pe dinții posteriori.
 • Malocluzie pe linia mediană: când centrul dinților frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinților frontali inferiori.
 • Dinți distanțiali: spații interdentare sau „breșe edentate”, rezultat al lipsei dinților sau al dinților care nu umplu toată arcada.
 • Înghesuire dentară: când există prea mulți dinți pentru a avea loc pe arcada dentară.

Durata tratamentului cu un aparat dentar fix poate varia de la un pacient la altul, întinzându-se pe o perioadă de aproximativ 2 ani.

În tot acest timp e necesar să participi la controale periodice, stabilite împreună cu medicul ortodont.

Avantajele urmării unui tratament ortodontic complet sunt:

 • îndreptarea danturii;
 • eliminarea durerilor sau disfuncțiilor articulare;
 • prevenția altor afecțiuni dentare sau gingivale (carii, parodontoză ș.a);
 • zambet frumos și aspect facial îmbunătățit.

 

Deci, aparatul dentar este dispozitivul care îți corectează poziția dinților, oferindu-ți un nou aspect estetic al danturii și mai multă încredere atunci când zâmbești.

Ce tipuri de aparate dentare există?

Clinica SyroDent îți oferă tratamente ortodontice moderne cu aparate dentare personalizabile pentru copii și adulți, astfel:

 • Aparat dentar INVISALIGN: cel mai comod de purtat, fiind realizat dintr-un material termoplastic medical. Este complet transparent și detașabil de către pacient.
 • Aparat dentar INCOGNITO: este tot un tip de aparat invizibil, deoarece are bracketii fixați în partea din spate a danturii. Oferă rezultate excelente într-un timp scurt fără ca cineva să știe că îl porți.
 • Aparat dentar FIX cu bracketi din METAL / CERAMICĂ / SAFIR: oferă un tratament eficient și accesibil ca și preț. Pot fi purtate pentru corectarea tuturor anomaliilor dentare, datorită bracketilor metalici rezistenți. Efecte estetice puțin vizibile în timpul purtării se obțin la aparatele cu bracketi din ceramică sau safir (rezistența acestora este puțin mai scăzută în cazul șocurilor decât a celor metalici).
 • Aparat fix DAMON metalic: este cea mai modernă soluție de tratament ortodontic cu bracketi, oferind un tratament mai rapid față de aparatele clasice. Necesită mai puține vizite pentru controalele periodice și oferă un confort sporit pacienților în timpul purtării.
 • Aparatele dentare tip GUTIERĂ folosesc o tehnologie computerizată într-o imagine 3D, după care se vor realiza seturi de gutiere ce vor îndrepta progresiv dinții. Sunt invizibile, nu conțin bracketuri sau sârme, și oferă un confort deosebit.

 

Ținând cont de indicațiile terapeutice și de rezultatul funcțional-estetic, medicul ortodont îți va recomanda una sau mai multe variante de tratament cu aparate dentare, potrivite cazului tău medical.

Dr. Chitescu Cristina Camelia - Medic specialist ortodont
Dr. Chitescu Cristina Camelia - Medic specialist ortodont

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de model și tipul de aplicabilitate, care poate fi diferit de la un pacient la altul.

Apasă pe buton și citește GHIDUL complet referitor la aparatele dentare și prețurile acestora, disponibile la clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud!

Nu lăsa anomaliile dentare să te împiedice să zâmbești cu poftă și încredere de fiecare dată!
Vino la SyroDent și descoperă ce aparat dentar ți se potrivește!
× Cum vă putem ajuta?