20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Îmi pot scoate aparatul dentar mai devreme de termen?

Publicat pe 30 iunie 2023

Echipa SyroDent este aici pentru a vă sprijini călătoria ortodontică de la prima întâlnire până în ziua în care vă împărtășiți noul zâmbet! Atunci când pacienții își încep tratamentul ortodontic, mulți vor să știe: „ Ce se întâmplă dacă îmi scot aparatul dentar devreme? ”

Cât durează de obicei tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului dumneavoastră depinde de numeroși factori. Unii pacienți au nevoie de ajustări cosmetice minore, în timp ce alții necesită mai multă atenție pentru a obține o aliniere sănătoasă și o mușcătură (ocluzie) funcțională.

 

Alți factori includ: 

  • Starea de sănătate parodontală (os și gingie)
  • Tipul de aparat utilizat
  • Respectarea planului de tratament
  • Obiceiuri de igienă orală
  • Vârsta
  • Dificultatea cazului
 

În timp ce diverși factori vor determina durata de tratament, timpul mediu de utilizare a aparatului dentar al pacienților este între 1-3 ani.

Este posibil să scot aparatul dentar mai devreme de termen?

 

Este esențial să acordați tratamentului dumneavoastră timpul necesar pentru a vă ghida dinții în poziția corectă și pentru a aranja mușcătura. Îndepărtarea aparatului dentar înainte de finalizarea tratamentului poate cauza probleme viitoare pentru sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației și poate afecta estetica zâmbetului vostru.

 

Să luăm în calcul cât timp este recomandat a fi purtat și să ne concentrăm pe ceea ce putem face pentru ca procesul să dureze cât mai puțin, iar rezultatele să fie cele dorite. 

Ce se întâmplă dacă îți scoți aparatul mai devreme?

Scoaterea aparatului dentar înainte ca dinții să fie complet așezați în noua lor poziție, poate duce la complicații, inclusiv:

  • Dinții revin la poziția inițială, nealiniată (recidivă)
  • Risc crescut de carii, boli ale gingiilor și afectarea articulației
  • Costuri crescute pentru tratamentul viitor

 

Acestea fiind spuse, dacă vă respectați planul de tratament, zâmbetul dumneavoastră poate progresa mai repede decât termenul așteptat. Echipa noastră vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a beneficia la maximum de tratamentul cu aparatul dentar.

Cum putem grăbi procesul de îndepărtare a aparatului dentar?

Amintiți-vă că tratamentul dumneavoastră ortodontic este un proces. Deși poate doriți să vă scoateți aparatul dentar mai devreme, este esențial să rămâneți cu ochii pe rezultat și să continuați progresul planulului.

Veți putea crește șansele de a vă scoate aparatul dentar înainte de final, astfel: 

Urmând sfatul medicului ortodont :  Clinica SyroDent vă va oferi un plan detaliat de tratament pentru a vă asigura că știți la ce să vă așteptați când purtați aparatul dentar.

Programați-vă și prezentați-vă la întâlnirile de check-in :  Întâlnirile de check-in permit medicului ortodont să vă evalueze progresul și să facă ajustări minore. De asemenea, ne puteți contacta oricând pentru a pune întrebări sau pentru a programa întâlniri de urgență dacă apare ceva neașteptat.

Practicați o igienă adecvată :  Periajul și folosirea aței dentare în timpul tratamentului sunt esențiale pentru a preveni ca particulele de alimente și bacteriile să se adune în jurul aparatului dentar și să vă deterioreze dinții. Evitarea alimentelor cu zahăr poate reduce riscul de carii.

Îngrijiți-vă aparatul dentar :  Asigurați-vă că evitați alimentele crocante sau tari, cum ar fi bomboanele, carnea tare, pâinea uscată și legumele crude și, de asemenea, evitați să mușcați direct din alimente.

Contactați Clinica SyroDent pentru a primi îndrumare și sfaturi în alegerea aparatului dentar potrivit pentru voi!

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?