20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Servicii de Parodontologie

Apelează la servicii de parodontologie moderne!

Prin serviciile de parodontologie, medicii stomatologi din cadrul clinicii Syrodent vă pot recomanda cele mai eficiente tratamente de stopare a evoluției bolii parodontale.

De asemenea, clinica dispune de tehnica necesară pentru a trata cu succes atât prin igienizare, cât și pe cale chirurgicală afecțiunile parodontale.

CE ESTE PARODONTOLOGIA?

Parodontologia este  acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea întregului sistem (numit parodonțiu) ce ține dinții fixați în oasele maxilare.

Bolile care afectează parodonțiul se numesc boli parodontale, cea mai cunoscută dintre ele fiind parodontoza.

Cauzele bolilor parodontale au de obicei origine bacteriană, fiind cauzate sau întreținute de: tartru, placa bacteriană, carii sau de anumite lucrări protetice realizate incorect.

Totodată, existența anumitor stări/afecțiuni ale organismului (pubertate, menstruație, sarcină, menopauză, diabet, anemii, tulburări imunodeficitare) și administrarea anumitor medicamente pot să declanșeze bolile parodontale.

Forma cea mai ușoară a acestor boli este gingivita, care netratată la timp, poate evolua în forma avansată numită parodontoză.

Vezi AICI tratamentele disponibile la clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud, destinate bolilor parodontale!

ȘTIAI CĂ...

Într-o stare sănătoasă gingiile sunt ferme și au culoarea roz-deschis?

Sângerarea gingiilor în timpul periajului, dar și înroșirea, inflamarea sau retragerea acestora semnifică faptul că vă confruntați cu o boală parodontală.

Apariția acestor simptome necesită un consult stomatologic amănunțit, deoarece netratate la timp, pot determina modificări ale poziției dinților sau chiar pierderea lor.

Gingie afectata de parodontoza - Parodontologie SyroDent

CE ESTE PARODONTOZA?

Parodontoza este o afecțiune care se manifestă prin deteriorarea structurii oaselor, dar și a țesuturilor care susțin și fixează dinții.

Debutul parodontozei nu are simptome supărătoare fiind aproape insesizabil, însă în timp, după instalarea plăcii bacteriene și a tartrului, simptomele se vor manifesta prin:

  • Halitoza (respirația urât mirositoare) 
  • Retragerea gingiilor și expunerea rădăcinii dinților
  • Senzația de disconfort la contactul cu alimente calde sau reci
  • Durerea la mestecarea alimentelor
  • Mișcarea poziției dinților sau mobilitatea acestora (dinți care se mișcă)
  • Apariția infecțiilor sau a pungilor parodontale (abcese)

Află mai multe detalii despre parodontoză și metodele moderne de tratament din articolul nostru cu tema:

„Ce este parodontoza?”

Cum poate fi tratată parodontoza?

Tratamentul parodontozei va fi unul personalizat în funcție de stadiul bolii, cazurile de gingivită tratându-se mai simplu, prin eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene.

În cazul parodontozei avansate tratamentul va fi unul de durată și se va realiza în mai mulți pași la recomandarea medicului.

Drept urmare, pentru stoparea evoluției simptomelor și a inflamației gingiilor este recomandată o igienizare riguroasă a cavității bucale prin periaj realizat corect, folosirea periuțelor interdentare, a aței dentare și a apei de gură.

PENTRU A OPRI LA TIMP EVOLUȚIA ACESTOR BOLI ESTE NECESARĂ PREZENTAREA LA UN UN CONTROL STOMATOLOGIC, CHIAR DE LA APARIȚIA PRIMELOR SIMPTOME!!!

Nu uita!

Controalele periodice la medic pentru igienizări profesionale cum este detartrajul cu ultrasunete și Air Flow sunt obligatorii o dată la 3-4 luni în cazul afecțiunilor parodontale.

Control paradontoza - Parodontologie Clinica SyroDent

Vezi oferta de abonament anual la clinica noastră, ce include control și igienizare profesională!!

× Cum vă putem ajuta?