Prin serviciile de parodontologie, medicii stomatologi din cadrul clinicii Syrodent vă pot recomanda cele mai eficiente tratamente de stopare a evoluției bolii parodontale.
De asemenea, clinica dispune de tehnica necesară pentru a trata cu succes atât prin igienizare, cât și pe cale chirurgicală afecțiunile parodontale.
Parodontologia este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea întregului sistem (numit parodonțiu) ce ține dinții fixați în oasele maxilare.
Bolile care afectează parodonțiul se numesc boli parodontale, cea mai cunoscută dintre ele fiind parodontoza.
Cauzele bolilor parodontale au de obicei origine bacteriană, fiind cauzate sau întreținute de: tartru, placa bacteriană, carii sau de anumite lucrări protetice realizate incorect.
Totodată, existența anumitor stări/afecțiuni ale organismului (pubertate, menstruație, sarcină, menopauză, diabet, anemii, tulburări imunodeficitare) și administrarea anumitor medicamente pot să declanșeze bolile parodontale.
Forma cea mai ușoară a acestor boli este gingivita, care netratată la timp, poate evolua în forma avansată numită parodontoză.
Vezi AICI tratamentele disponibile la clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud, destinate bolilor parodontale!
Într-o stare sănătoasă gingiile sunt ferme și au culoarea roz-deschis?
Sângerarea gingiilor în timpul periajului, dar și înroșirea, inflamarea sau retragerea acestora semnifică faptul că vă confruntați cu o boală parodontală.
Apariția acestor simptome necesită un consult stomatologic amănunțit, deoarece netratate la timp, pot determina modificări ale poziției dinților sau chiar pierderea lor.
Parodontoza este o afecțiune care se manifestă prin deteriorarea structurii oaselor, dar și a țesuturilor care susțin și fixează dinții.
Debutul parodontozei nu are simptome supărătoare fiind aproape insesizabil, însă în timp, după instalarea plăcii bacteriene și a tartrului, simptomele se vor manifesta prin:
Află mai multe detalii despre parodontoză și metodele moderne de tratament din articolul nostru cu tema:
Tratamentul parodontozei va fi unul personalizat în funcție de stadiul bolii, cazurile de gingivită tratându-se mai simplu, prin eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene.
În cazul parodontozei avansate tratamentul va fi unul de durată și se va realiza în mai mulți pași la recomandarea medicului.
Drept urmare, pentru stoparea evoluției simptomelor și a inflamației gingiilor este recomandată o igienizare riguroasă a cavității bucale prin periaj realizat corect, folosirea periuțelor interdentare, a aței dentare și a apei de gură.
Controalele periodice la medic pentru igienizări profesionale cum este detartrajul cu ultrasunete și Air Flow sunt obligatorii o dată la 3-4 luni în cazul afecțiunilor parodontale.
Vezi oferta de abonament anual la clinica noastră, ce include control și igienizare profesională!!
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.