20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

10 Calități ale unui stomatolog bun în 2022

Publicat pe 31 decembrie 2021

Mulți oameni se tem de vizita la stomatolog, dar atunci când găsesc un medic care le place, ajung să îl caute ulterior, regulat și cu plăcere.

Sănătatea dentară este o parte esențială a sănătății tale generale, iar problemele orale netratate pot duce la simptome ca: dureri, infecții sau pierderea prematură a dinților. 

Chiar dacă ești o persoană care ia măsuri preventive și îți faci periodic controlul dinților, ar trebui să te asiguri că iei cea mai bună decizie atunci când îți alegi medicul dentist.

Astfel, înainte de a te decide să faci o programare, oprește-te și ia în considerare dacă medicul dentist este un performer constant. 

În loc să alegi doar pe baza recomandărilor, evaluează un stomatolog cu privire și la întregul său business. 

Un birou renovat și un echipament elegant ar putea părea inspirant, dar reține că plătești pentru o procedură medicală care ar trebui să implice examinare, diagnostic și tratament.

Control stomatolog - Clinica SyroDent
Iată, 10 calități pe care ar trebui să le cauți, atunci când îți evaluezi medicul dentist:

1. Dexteritatea manuală

Primul lucru care îi vine la îndemână unui dentist este dexteritatea manuală, adică abilitatea de a face mișcări incredibil de precise în gură, menținând în același timp o stare de coordonare constantă pe tot parcursul procedurii. Gura este un spațiu relativ mic pentru a lucra. Prin urmare, a avea abilități motorii fine și abilitatea de a manipula instrumentele cu precizie într-un spațiu mic, cu o mână stabilă, este o abilitate cu adevărat valoroasă.

2. Educă pacienții

 Un dentist excelent încearcă să-și educe pacienții cu privire la îngrijirea dentară adecvată, precum și cu privire la tratamentele sugerate. Își încurajează pacienții să dezvolte obiceiuri bune de îngrijire preventivă.

3. Cunoștințe extinse 

Un stomatolog excelent are o mulțime de cunoștințe despre dantură, gingii și igiena orală. El e capabil să identifice rapid problemele, precum și cele mai eficiente tratamente ale acestora.

4. Ar trebui să fie și un ,,maestru în artă”

Stomatologii buni nu sunt doar maeștri ai științei, ci ar trebui să aibă și abilități artistice remarcabile care să le permită să restaureze dinții unui pacient și să le ofere un zâmbet strălucitor, pe care îl pot arăta cu încredere altora. În timp ce stomatologia se referă în principal la menținerea sănătății orale adecvate, este, de asemenea și o practică axată pe estetic. Arta stomatologiei necesită o stăpânire a tehnicilor unice profesiei.

5. Tehnologie nouă

Un stomatolog bun rămâne la curent cu cele mai recente inovații în tehnologia dentară și încorporează constant noi tehnici și echipamente în cabinetul său.

6. Continuă educația

Un dentist excelent urmărește oportunități de formare continuă pentru a fi la curent cu noile cercetări și cu tehnologia în schimbare. El se angajează să învețe și să rămână constant în fruntea industriei dentare.

7. Atmosferă primitoare 

Un stomatolog grozav are un cabinet cu o atmosferă primitoare, iar întregul personal este prietenos și de ajutor. Astfel, pacienții nu se simt niciodată grăbiți sau inconfortabil.

8. Implicarea pacientului

Un dentist excelent implică un pacient în luarea deciziilor pentru tratament. Acesta permite pacienților accesul la înregistrări ale radiografiilor sau amprentelor dentare și explică toate opțiunile de tratament. Un stomatolog excelent înțelege că un pacient trebuie să se simtă în siguranță, dar și implicat în administrarea tratamentului său.

9. Onestitate și compasiune

Un dentist bun este, de asemenea, onest și plin de compasiune. Problemele dentare pot afecta multe domenii ale vieții unei persoane, iar stomatologii trebuie să fie sensibili la problemele cauzate de sănătatea dentară precară.

10. Abilități de comunicare

Comunicarea puternică este una dintre cele mai importante abilități pe care le poate avea un medic stomatolog. Dentiștii educă pacienții cu privire la diagnosticul, tratamentul și îngrijirea preventivă. A fi capabil să explice informațiile tehnice pe înțelesul pacientului, face parte din munca sa.

Astfel, ceea ce face un dentist diferit de restul este implicarea unică și capacitatea de adaptare pentru fiecare pacient în parte, date de pasiunea sa pentru domeniul stomatologic. Totodată, participarea acestuia la servicii comunitare și la programe dedicate pentru a oferi îngrijire cu costuri reduse celor care au nevoie, dar nu își permit.

În cele din urmă, se poate afirma că un stomatolog stomatolog grozav este acela la care pacienții se vor întoarce mereu și îl vor îndruma mereu către alții, asigurându-i o carieră de succes.

Ești în căutarea unui stomatolog bun?
Te așteptăm cu drag, la SyroDent!
Vino să ne cunoaștem!

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?