20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Ce nu știați despre Dinții ficși în doar 24 de ore

Publicat pe 20 septembrie 2022

Dinții fixați în 24 de ore, denumiți și „Dinți în aceeași zi” sau „Toți 4”, este o tehnică de tratament prin care o întreagă arcadă de dinți lipsă este înlocuită cu implanturi dentare într-o singură vizită. Cel puțin patru implanturi dentare sunt plasate în maxilarul de sus sau de jos și un arc fix complet de dinți de înlocuire este atașat la implanturi în aceeași zi.

Pacientul beneficiază de montarea unor dinți temporari, cu aspect natural pe implanturi în aceeași zi (efectuare imediată), care rămân pe loc în timp ce implanturile fuzionează cu osul maxilarului. Un set de dinți durabil și definitiv este apoi montat în trei până la șase luni mai târziu, după perioada de vindecare.

Dinții fixați într-o zi sunt o alternativă convenabilă la protezele convenționale, care pot cauza probleme cu funcția bucală și încrederea în sine. Spre deosebire de protezele dentare, acești dinți sunt fixați și este puțin probabil să aibă nevoie de refacere sau ajustare în timp. 

 

Diferența între Implanturile dentare și Dinții ficși în 24 de ore

Noua tehnică oferă pacienților care au dinți deteriorați sau pierduți total, o arcadă fixă, completă de dinți temporari. Acest prim set de dinți este conceput pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare și pentru a asigura pacienții să mănânce și să fie liberi de proteza dentară în ziua plasării implantului. Aceștia sunt înlocuiți cu o restaurare permanentă câteva luni mai târziu.

Dinții de înlocuire sunt de obicei susținuți de cel puțin patru implanturi dentare. Numărul de implanturi folosite va depinde de nevoile pacientului și dacă este necesară o proteză fixă ​​sau o punte. Implanturile sunt plasate strategic în zonele maxilarului, unde osul este mai dens și mai puternic. Implanturile dentare plasate în partea din spate a gurii, pot fi poziționate la un unghi de până la 45 de grade, pentru a maximiza utilizarea osului disponibil. Acest lucru poate reduce necesitatea grefei osoase și ajută la asigurarea unui sprijin optim și stabilizarea completă pentru noul dumneavoastră set de dinți. Înclinarea implanturilor ajută, de asemenea, medicul dentist să evite structurile vitale, cum ar fi sinusurile și nervii. 

Cum știu dacă sunt potrivit pentru tratament?

Puteți fi potrivit pentru tratament dacă:

 • purtați proteze dentare libere, care vă afectează calitatea vieții
 • aveți o boală parodontală severă a gingiilor și pierderea dinților (boala gingiilor va trebui tratată mai întâi)
 • nu aveți dinți deloc (edentat)
 • aveți un pod defect și nu preferați să purtați proteze dentare
 • vreți dinți ficși pe tot parcursul tratamentului
 • sunteți limitați la consumul de alimente moi prin proteze dentare nepotrivite sau dinți slăbiți și lipsă
De ce să alegi Dinții ficși în 24 de ore?

Pacientul se va bucura de beneficiile tratamentului cu implant dentar, imediat după plasare. Avantajele dinților în 24 de ore sunt:

 • sunt un înlocuitor fix pentru protezele dentare în 24 de ore sau mai puțin
 • ele implică o singură procedură chirurgicală, care minimizează numărul de vizite la clinică
 • doar 4-6 implanturi sunt folosite pentru a susține o arcadă întreagă, care poate fi mai accesibilă decât o arcada plină de implanturi dentare individuale
 • sunt ușor de întreținut și, spre deosebire de protezele convenționale, nu se vor desprinde, nu alunecă și nu se vor freca de gingii
 • pacientul este capabil să zâmbească cu încredere și să mănânce imediat o dietă blândă
 • pacienții au dinți fixați pe tot parcursul procesului
 • deoarece implanturile sunt plasate în unghi, implanturile mai lungi pot fi folosite pentru o stabilitate sporită și acest lucru poate evita necesitatea unor grefe osoase extinse
 •  

Concluziile examinării clinice vor fi explicate de medicul dentist și vi se va oferi un plan de tratament individual. Pentru aceasta, vă așteptăm la Clinica SyroDent!

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?