20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Cum reușim să obținem culoarea fidelă a coroanelor dentare?

Publicat pe 30 august 2022

Te-ai întrebat vreodată cum sunt capabili stomatologii să fabrice o coroană dentară aproape perfectă pentru a umple golul de zâmbet? Vei fi fericit să știi că nu este rezultatul norocului sau al unei selecții aleatorii. Această parte a procesului de restaurare este condusă cu atenție pentru a se asigura că pacienții rămân cu un zâmbet la fel de atractiv, pe cât de funcțional. Continuați să citiți pentru a descoperi cum se alege coroana dentară potrivită. 

Artist și tehnician

Când vine vorba de plasarea coroanei dentare, medicul dentist trebuie să poarte două pălării: cea a artizanului și cea a tehnicianului. Produsul final al unei căsătorii de succes între cei doi este o coroană dentară plăcută din punct de vedere estetic și durabilă. De obicei, restaurarea poate dura până la 15 ani; prin urmare, este important să fii mulțumit de felul în care arată.

Procesul de selecție

Potrivirea culorii dinților nu este întotdeauna un proces simplu. Asta pentru că dinții umani ocupă o mică parte din spectrul natural de culori. Când un dentist vă evaluează fildeșurile, el sau ea nu doar evaluează culoarea, deoarece dinții au nuanțe diferite. Ca parte a evaluării, medicul dentist ia în considerare nuanța, chroma și valoarea dinților. Iată detalii despre fiecare categorie:

Nuanțe – nuanțe naturale găsite în dinți (galben, roșu sau gri)

Chroma – saturația sau intensitatea nuanței

Valoare – cât de deschisă sau întunecată este nuanța

Din fericire, stomatologii se pot baza pe experiența lor, tehnicile avansate, știința și tehnologia modernă pentru a găsi echilibrul potrivit între acești factori. Unul dintre instrumentele mai fiabile este un ghid de nuanțe, care este un card de metal sau plastic cu dinți imitați de porțelan de multe nuanțe care sunt aranjate într-o anumită ordine. Medicul stomatolog va ține ghidul dinților și va compara nuanța naturală cu exemplele până când se găsește potrivirea perfectă.

Un efort comun

Procesul de selecție este oarecum subiectiv, dar există încă știință implicată în luarea deciziei finale. Dentiștii vor folosi de obicei fie lumina soarelui (de la o fereastră din apropiere) fie lumini fluorescente, care imită lumina naturală. Atunci când este cazul, pacienților li se poate cere să îndepărteze orice ruj strălucitor, deoarece poate face culorile să apară diferit.

Medicul dentist va cere adesea unui coleg o a doua opinie. De asemenea, vi se va cere contribuția dvs., având în vedere că veți fi persoana care poartă noua coroană. Prin acest efort comun și prin utilizarea unor metode eficiente de selecție, coroana dentară pe care o primiți va răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră funcționale și estetice. Prin urmare, puteți reveni la o viață împlinită și normală. 

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?