20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Dușul bucal

Publicat pe 29 iulie 2022

Mai mult decât o necesitate

Pentru persoane cu spații extrem de strânse între dinți, cu aparatul dentare sau implanturi, folosirea aței dentare este greoaie. Deși există alternative la ața dentară obișnuită, cum ar fi ața dentară mai subțire, ceară și agenția de curățare interdentare (între dinți), mulți oameni cunosc acest lucru trebuie prea mult timp și nu folosesc tehnica potrivită, așa că nu curăța temeinic dinții. și gingiile. 

Din fericire, irigatoarele bucale oferă un mod diferit de curățare a spațiilor dintre dinți de-a lungul liniei gingiilor, care este ușor, rapid și sigur.

Importanța curățării dintre dinți

O sănătate orală bună depinde de igienizarea zilnică. Periajul de două ori pe zi este important, dar fără folosirea aței dentare, nu eliminați placa care se acumulează între dinți și de-a lungul liniei gingiilor. This placă poate duce la carii și boli ale gingiilor. Ata dentara este cea mai buna modalitate de a indeparta aceasta placa, dar daca nu reusesti sa folosesti ata dentara eficienta, gura ta poate beneficia de irigarea orala, care este o metoda diferita de curatare interdentara.

Irigarea orală explicată

Irigatoarele orale, numite și ață dentară de apă, sunt disponibile pentru utilizare în casă încă de la începutul anilor 1960 și funcționează prin livrarea apei în gura într-un flux pulsatoriu de înaltă presiune. Dispozitivul are de obicei dimensiunea unei periuțe de dinți electrice, iar partea „baghetă” a acestuia are un vârf special care furnizează apa direct între dinți și gingii, spălând materialul. Aceste dispozitive de folosire a aței dentare vin uneori cu sfaturi diferite pentru a aborda diverse probleme dentare și pot funcționa bine pentru persoanele cu implanturi și aparate dentare care le este dificilă folosirea aței dentare.

Studiile au pot irigatoarele orale fi foarte eficiente în controlul plăcii, în special pentru persoanele care au dificultăți în menținerea unei bune igieni orale. Oamenilor cu aparat dentar tradițional nu le place folosirea aței dentare pentru că este greu de făcut cu toată feroneria, dar acest lucru este neînțeles, deoarece este foarte ușor pentru acele fire și suporturi să acumuleze resturi alimentare și bacterii pe care periajul singur nu poate îndepărta.

În 2008, un a arătat că pacienții care au folosit ață dentară cu un vârf ortodontic special după periaj au îndepărtat de cinci ori mai multă cantitate de studiu decât periajul. Este o veste grozavă pentru persoanele cu aparatul dentare și pentru cei care nu pot/nu vor să folosească dentară.

Irigarea orală și prevenirea/controlul bolilor gingivale

Dentiștii folosesc uneori irigatoarele orale în cabinet ca ajutor în tratarea bolilor gingiilor, deoarece pacienții cu boli ale gingiilor pot avea detașări între dinți și țesutul gingiilor cauzate de inflamație a bacteriilor dăunătoare. This pierde a atașamentului duce la „buzunare” gingivale între dinți și gingii care colectează biofilm concentrat, iar această placă se acumulează pe suprafețele rădăcinii dentare. Această acumulare provoacă inflamație și posibilă infecție, iar fără îndepărtarea timpului, poate duce la deteriorarea osului care să susțină dinții. Astfel de cazuri grave de boală parodontală pot provoca pierderea dinților, motiv pentru care periajul adecvat și folosirea aței dentare este atât de importantă.

Primul pas în tratarea chiar și a celei mai ușoare forme de boală a gingiilor, numită gingivită, este practica excelentă de igienă orală, combinată cu examene dentare regulate și curățări profesionale minuțioase. Dacă boala gingiilor a evoluat spre parodontoză, ar putea fi necesară o curățare profundă numită rădăcină. În timpul curățării profunde, unele cabinete stomatologice folosesc dispozitive cu ultrasunete sau irigatoare orale (uneori cu medicamente antimicrobiene prescrise) pentru a îndepărta buzunarele gingiilor și pentru a îndepărta resturile și bacteriile în timpul și după procedură. Pentru a menține rezultatele curățării profunde, sunt esențiale practici adecvate de igienă orală, inclusiv periajul și utilizarea aței dentare. Irigatoarele orale folosite acasă după curățarea profundă pot ajuta la această întreținere.

Dacă întâmpinați probleme cu folosirea aței dentare în mod corespunzător și aveți nevoie de ajutor, întrebați medicul dentist despre modalități eficiente de curățare între dinți și la nivelul gingiilor. Un igienist dentar vă poate arăta tehnici adecvate de folosire a aței dentare și utilizarea irigației bucale pentru a asigura cele mai bune rezultate.

La Clinica SyroDent, suntem bucuroși să oferim sfaturi și opțiuni de irigare orală. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?