20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

De ce albirea dinților provoacă sensibilitate? Înțelegerea elementelor de bază

Publicat pe 30 noiembrie 2022

Dacă v-ați dorit dinții mai albi, probabil că ați experimentat deja sensibilitatea dentară indusă de albire. Acest efect secundar este foarte frecvent și poate fi incomod pentru majoritatea oamenilor. 

Dar dacă aveți deja dinți sensibili, albirea dinților poate agrava problema și vă poate îngreuna consumul de băuturi și alimente calde și reci. Dar de ce se întâmplă asta? Ce cauzează sensibilitatea după albirea dinților? Veți afla imediat.

 

Cum funcționează albirea dinților?

Să începem cu elementele de bază despre ce face de fapt albirea dinților și cum funcționează. Aproape fiecare produs profesional pentru albirea dinților folosește aceleași ingrediente active, care sunt peroxidul de hidrogen și peroxidul de carbamidă.

Aceste produse conțin molecule volatile de oxigen. Când intră în contact cu dinții tăi, aceste molecule reacționează la prezența petelor organice și rup legăturile moleculare pe care le conțin dinții tăi. Acest lucru îndepărtează pata și redă aspectul alb natural al smalțului tău.

De ce albirea dinților provoacă sensibilitate?

Cauza precisă a sensibilității induse de albirea dinților nu se cunoaște întocmai. Cu toate acestea, ipoteza principală are de-a face cu efectele peroxizilor asupra smalțului și dentinei. Pe măsură ce produsul cu peroxid înălbește petele de pe dinți, provoacă, de asemenea, o ușoară demineralizare, ceea ce face dinții mai poroși. 

La rândul său, acest lucru expune microtubuli (numiți și tubuli dentinari) din dinții tăi. Aceste canale minuscule, microscopice duc de la suprafața dintelui la centrul dintelui, conectându-se la nervii dintelui tău.

Acești tubuli dentinari sunt cei care vă permit să simțiți senzații pe dinți. Cu toate acestea, se crede că atunci când sunt expuși din cauza demineralizării, devin mult mai sensibili și hiperactivi, ceea ce poate provoca senzații de durere și sensibilitate dentară.

Acest lucru ar explica, de asemenea, de ce sensibilitatea dinților dispare la scurt timp după încetarea tratamentului. Odată ce tratamentul de albire a dinților se oprește și dinții se remineralizează, tubii dentinari încep să se sigileze, ceea ce provoacă oprirea sensibilității induse de albire. 

Ce pot face pentru a controla sensibilitatea la albirea dinților?

Mai întâi, discutați despre sensibilitatea dumneavoastră cu medicul dentist. Multe produse moderne pentru albirea dinților integrează un medicament anti-sensibilitate, care vă poate ajuta să vă mențineți mai confortabil. 

De asemenea, este important să începeți periajul atât cu o pastă de dinți anti-sensibilitate precum Sensodyne, cât și cu o periuță de dinți cu peri moi. Clătirea cu o apă de gură cu fluor poate fi, de asemenea, utilă în remineralizarea dinților și în rezolvarea sensibilității.

Medicul dentist poate prescrie, la nevoie, chiar și calmante ușoare post-albire.

 

Te interesează albirea dinților? Vă faceți griji pentru sensibilitate? Suntem aici pentru a vă ajuta!

Clinica SyroDent te asigură că vei obține un zâmbet mai alb, fără dinți foarte sensibili. 

Folosind cele mai recente tehnici și produse, îți vom albi zâmbetul, minimizând în același timp potențialele efecte secundare, cu promisiunea că te vei simți grozav în privința rezultatului final din oglindă.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?