20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Totul despre FAȚETELE DENTARE eMAX

Publicat pe 19 decembrie 2022

Fațetele EMAX sunt un nou tip de furnir dentar ceramic care a revoluționat modul în care oamenii își îngrijesc dinții.

Fațetele EMAX sunt o alternativă mai puțin invazivă care poate fi plasată direct pe dinți, fără ca aceștia să pară prea voluminosi. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care doresc un zâmbet mai natural.

Nu este necesară pregătirea smalțului dentar înainte de aplicarea furnirului EMAX și puteți avea zâmbetul perfect în doar două întâlniri – acoperirea dinților ciobiți, nealiniați și decolorați.

 

Cât durează fațetele EMAX?

Pot rezista în medie 10-15 ani, dar dacă ai grijă de ele și te asiguri că sunt curățate în mod regulat, ar putea depăși această durată de viață.

 

Când fatetele EMAX nu trebuie folosite?

Deși există multiple beneficii ale furnirurilor EMAX, există câteva aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare, înainte de a face o astfel de alegere. 

  • Bruxism: Dacă ați avut anterior probleme cu scrâșnirea dinților, fațetele EMAX s-ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru dvs. Datorită straturilor subțiri utilizate, scrâșnirea dinților ar putea cauza dezlipirea sau fracturarea.
  • Obiceiuri alimentare: Există anumite alimente care nu sunt deosebit de „prietenoase cu furnirul”, mai ales atunci când sunt consumate în mod regulat – în special alimente tari, cum ar fi dulciurile fierte, legumele crocante etc. 
  • Dinți întunecați – Dacă dinții dumneavoastră sunt de culoare mai închisă și doriți să obțineți un set mai luminos, fatetele EMAX nu sunt recomandate.

Cum să decizi ce sistem de porțelan să aplici?

Se efectuează examinări clinice și radiologice detaliate ale pacientului, iar selecția materialului cel mai adecvat este urmată de aplicații estetice. 

Avantajele furnirurilor E-max

 • Principalul avantaj al acestei aplicații este că nu se utilizează metal. În special, este utilizat pentru pacienții cu alergie la metal. 
 • Datorită controlului culorii, oferă un aspect natural. Nu există aspect mat datorită transmisiei luminii.
 • Oferă rezultate de înaltă calitate estetică. (Culoarea și structura suprafeței furnirurilor e-max, au proprietăți naturale de fluorescență și pot fi controlate, iar rezultatele sunt estetice și naturale.)
 • Fațetele E-max sunt mai conservatoare decât alte tipuri de coroane.
 • Acumularea pe suprafața fațetelor e-max cu un lac bun este mult mai mică în comparație cu alte fațete. Datorită acestei caracteristici, este și extrem de sănătos din punct de vedere parodontal.
 • Nu deteriorează structura dintelui. Ingredientele sunt printre cele mai compatibile structuri cu dintele.
 • Sunt extrem de rezistente la abraziune.
 • Absorbția fluidelor este foarte scăzută în comparație cu alternativele sale.
 • Opțiunile de culoare sunt destul de mari. 
 • Minimizează sensibilitatea dentară.
 • Structura exterioară este alunecoasă și netedă. Suprafața alunecoasă previne practic formarea tartrului. Acest lucru previne apariția tulburărilor gingivale.
 • La fel ca celelalte organe din corpul nostru, dinții noștri sunt uzați în timp și experimentăm o schimbare de formă și culoare. În stomatologie, conceptul de dimensiune verticală (secțiunea dintre maxilar și nas) începe să scadă odată cu vârsta. În mod corespunzător, dinții încep să se uzeze și să se deterioreze la culoare. Ca urmare, dinții încep să-și piardă vitalitatea. În aceste cazuri, dimensiunea verticală este mărită datorită fațetelor dentare e-max, astfel încât se reface dimensiunea ideală. În acest sens, din nou se corectează deformarea și schimbarea culorii dinților. După proces, pacientul are un aspect vizibil mai tânăr.

Împreună cu furnirurile de zirconiu substructurate transparent, furnirurile e-max sunt considerate cele mai estetice furnire ale tehnologiei actuale.

Cum se efectuează îngrijirea bucală a protezelor de coroană/punte?

Întreținerea de rutină a protezelor dentare fixe ar trebui făcută folosind periuța de dinți și pastă de dinți ca în cazul dinților naturali. Interfețele protezelor dentare trebuie curățate folosind ață dentară și perie de interfață. Verificarea anuală de rutină a dentistului nu trebuie întreruptă.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?