20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

De ce să alegi Zirconiu pentru sănătatea ta orală?

Publicat pe 25 aprilie 2023

 Zirconiul este un material din ce în ce mai popular în stomatologia modernă. Acesta este utilizat în mod obișnuit pentru a crea coroane dentare, implanturi și alte dispozitive dentare.

Ce beneficii aduce Zirconiu în stomatologie?

Există mai multe motive pentru care zirconiu este preferat în stomatologie în comparație cu alte materiale dentare, cum ar fi amalgamul de argint sau ceramică convențională.

În primul rând, zirconiul are o rezistență ridicată la fractură și abraziune, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să se spargă sau să se deterioreze în timp. Acest lucru face ca dispozitivele dentare fabricate din zirconiu să aibă o durată de viață mai lungă decât cele din alte materiale.


În al doilea rând, are o culoare și o transparență similară cu cele ale dinților naturali, ceea ce face ca dispozitivele dentare fabricate din acest material să arate mai natural decât cele din alte materiale. De exemplu, coroanele dentare din zirconiu pot fi personalizate pentru a se potrivi cu exactitate la culoare și forma dinților pacienților, astfel încât să fie aproape imposibil să se distingă între coroană și dinții naturali.

În plus, zirconiu este biocompatibil, ceea ce înseamnă că este foarte puțin probabil să provoace reacții adverse sau respingere către organismul uman. Ceea ce îl face să fie un material ideal pentru implanturi dentare, deoarece acest lucru este mai puțin probabil să provoace inflamație sau alte probleme în țesuturile moi din jurul implantului.

Alte motive să alegi Zirconiu

Este potrivit pentru pacienții cu alergii la metale sau care ar prefera să aibă restaurări fără metale. Acesta nu conține metal, prevenind întunecarea în jurul marginii gingivale la pacienții cu biotipuri subțiri. Astfel, nu există posibilitatea ca marginile metalice să devină expuse din cauza recesiunii gingivale.

Procesele de proiectare și fabricație asistată de computer, oferă pacienților sau potrivire precise, reducând astfel timpul necesar pentru ajustarea și cimentarea acestor restaurări.

Coroanele din zirconiu sunt confortabile pentru pacienți, deoarece nu transmit cald și rece, precum PFM-urile convenționale.

În concluzie, Zirconiu este un material excelent pentru dispozitivele dentare, datorită proprietăților sale excelente de rezistență, durabilitate și aspect natural. În stomatologia modernă, acesta este frecvent utilizat pentru a crea coroane dentare, implanturi și alte dispozitive dentare de înaltă calitate.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?