20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Știai că dinții se pot sigila la cerere pentru prevenția cariilor?

Publicat pe 28 martie 2023

Sigilarea dentară este o procedură stomatologică simplă și nedureroasă care ajută la prevenirea apariției cariilor dentare. Această procedură implică aplicarea unui strat subțire de material sigilant pe suprafața dintelui, în special pe zona ocluzală, pentru a reduce riscul de apariție a cariilor.

Cui îi este recomandată sigilarea dentară?

Sigilarea dentară este recomandată în special pentru copii și adolescenți, deoarece aceștia sunt mai predispuși la apariția cariilor dentare. De asemenea, sigilarea dentare poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care se îngrijesc mai susceptibile la acumularea de bacterii și plăci dentare.

 

 

Cum decurge procedura?

 

În timpul procedurilor de sigilare dentară, dentistul va curăța și usca dintele, înainte de a aplica materialul sigilant. Acesta va aplica apoi materialul în straturi subțiri pe suprafața dintelui și va utiliza o lampă specială pentru a întări materialul. După întărire, sigilantul formează o barieră protectoare pe suprafața dintelui, care împiedică bacteriile și placa dentară să ajungă la suprafața dintelui și să provoace carii.

Sigilarea dentară doare?

 

Procedura de sigilare dentară este rapidă și nedureroasă, fiind de obicei finalizată într-o singură vizită la cabinetul stomatologic. De asemenea, sigilarea dentară este o procedură non-invazivă și nu necesită anestezie sau alte proceduri complexe.

Sigilarea dentară poate fi efectuată pe orice dinte care are o suprafață ocluzală netedă și fără semne de carie. Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru prevenirea cariilor dentare la copii și adolescenți, însă este important de menționat că sigilarea dentară nu este o garanție împotriva apariției cariilor. Este recomandat să ne păstrăm o igienă orală adecvată, prin periaj și folosirea aței dentare zilnice, precum și prin vizite regulate la dentist pentru evaluări periodice și igienizări dentare.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?