20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Invisalign – aparatul dentar invizibil

Publicat pe 28 iulie 2021

Începând cu anul 1997 și până în prezent, peste 10 milioane de pacienți din întreaga lume au fost tratați cu succes prin Invisalign.

Un aparat dentar potrivit pentru toate vârstele, confortabil și invizibil, un tratament ortodontic care evoluează constant, fără disconfortul pe care alte tipuri de aparate dentare ți l-ar putea produce.

Dacă intenționezi să îți corectezi poziția dinților, fără ca acest lucru să fie vizibil, atunci gutierele detașabile Invisalign pot fi o alegere ideală pentru tine!

Vezi mai jos, în articolul nostru, de ce merită să alegi aparatul dentar Invisalign!

Aparat dentar invizibil si mobil - Invisalign

Ce este Invisalign?

Aparatele dentare sunt realizate în mod tradițional din metal, ceramică sau safir și sunt atașate la exteriorul dinților sau datorită noilor tratamente moderne în spatele dinților (aparate linguale – gen Incognito). Acestea corectează poziția danturii prin sârme metalice și benzi de cauciuc, care sunt atașate la suporturi speciale, cu scopul de a manipula dinții și corecta toate problemele ortodontice.

Aparatul dentar Invisalign se prezintă sub forma unui set de gutiere transparente, realizate 100% digitalizat, după amprenta personală a fiecărui pacient. 

Tratamentul Invisalign folosește aliniatori de plastic transparenți și personalizați, confecționați în urma unei scanări 3D a gurii pacientului. Aceștia vor modifica treptat poziția dinților, până îi vor aduce la poziția corectă.

Astfel, Invisalign este un aparat dentar invizibil, detașabil și ușor de curățat, care îți va permite îndreptarea dinților fără jenă sau disconfort!

În ce situații poți apela la Invisalign?

Evoluția curentă a tratamentelor ortodontice cu Invisalign permite, în prezent, utilizarea cu succes a acestuia pentru diverse anomalii dentare, astfel:

 • Ocluzia adâncă  – o anomalie în sens vertical în care incisivii inferiori sunt acoperiți într-o mare măsură de cei superiori;
 • Ocluzia inversă – întâlnită atunci când dinții inferiori îi acoperă parțial sau total pe cei superiori;
 • Ocluzia încrucișată – o anomalie dentară datorată maxilarului îngust, întâlnită în situația în care arcada maxilară superioară este îngustată la nivel premolar-molar și apar discrepanțe între cele 2 maxilare, cu efecte asupra masticației și modificări ale articulației temporo-mandibulare;
 • Ocluzia deschisă – atunci când se formează un spațiu între dinții din față superiori și dinții din față inferiori.
 • Spații interdentare mari ca diasteme/strungăreață (între incisivii centrali) sau treme (între oricare alți dinți din cavitatea bucală);
 • Înghesuiri dentare.

 

Tratamentul de corecție al poziției danturii poate diferi de la un pacient la altul, deschiderea acestora pentru cooperare cu medicul ortodont, fiind decisivă în obținerea rezultatelor dorite.

Invisalign aparat dentar invizibil - Clinica Syrodent

Care sunt avantajele și dezavantajele Invisalign?

Avantaje:

 • Invisalign este transparent, deci invizibil 

Cel mai mare beneficiu al Invisalign este materialul termoplastic medical de culoare transparentă, din care este confecționat.

Pacienții adulți adoră faptul că colegii de la școală sau serviciu, clienții sau cunoștințele nu pot vedea că sunt supuși unui tratament ortodontic. Este de altfel, o alegere ideală pentru adolescenți.

Cu Invisalign nu treci printr-o perioadă în care oamenii îți comentează noul aparat dentar. 

Nu vei fi îngrijorat(ă) de zâmbetul tău în fotografii – tot ce vei vedea va fi progresul zâmbetului tău, într-o continuă îmbunătățire.

 • Este un aparat dentar mobil (detașabil)

În timpul purtării unui aparat dentar pacienții evită de obicei anumite alimente dificil sau inconfortabil de mestecat.

Pentru cele mai bune rezultate, Invisalign trebuie purtat timp de 20 – 22 de ore în fiecare zi, ceea ce înseamnă că îl poți scoate atunci când mănânci sau bei altceva în afară de apă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să renunți la alimentele preferate sau să ți un anumit regim alimentar pe durata tratamentului. 

 • Igiena dentară rămâne aceeași

Cu Invisalign, îți va fi ușor să îți periezi dantura normal și să îți menții o bună igienă dentară.

Asta pentru că, la fel ca atunci când mănânci sau bei, vei scoate dispozitivul fixat pentru a te spăla pe dinți și a folosi ața dentară.

 • Mai puține consultații

Cu Invisalign, o mare parte din munca medicului ortodont se întâmplă înainte de a purta aparatul  dentar. Scanarea 3D inițială permite realizarea tuturor dispozitivelor de fixare personalizate în laborator. 

Pe durata tratamentului pacientul va schimba mai multe seturi de aparate dentare conform cu indicațiile ortodontului. Nu este nevoie ca aparatul să necesite ajustări precum în cazul aparatelor dentare cu bracketi.

 • Confortabil de purtat

Este adevărat, mișcarea dinților cu Invisalign poate fi uneori inconfortabilă și dureroasă, la fel ca și în cazul celorlalte aparate dentare. Cu toate acestea, Invisalign provoacă mai puțin disconfort pentru gură și gingii, iar riscul de a dezvolta afecțiuni parodontale sau tăieturi pe obraz fiind redus.

Dezavantaje:

 •  Necesită cooperarea deplină a pacientului

Gutierele Invisalign sunt ușor de manipulat, însă, necesită a fi purtate și detașate conform planului de tratament stabilit de către medicul ortodont.

Gutierele trebuie menținute pe dantură aproximativ 22 de ore pe zi, timp de 2 săptămâni, după care se schimbă cu o altă pereche de gutiere până la finalizarea tratamentului.

Dacă acest program nu este respectat, tratamentul se prelungește și rezultatele vor întârzia să apară.

 • Nu este recomandat în cazul problemelor ortodontice majore

În cazuri în care sunt necesare și extracții dentare s-ar putea ca tratamentul să dureze prea mult sau să nu aibă un efect complet de aliniere al danturii.

 • Costul este mai mare decât în cazul celorlalte aparate dentare.

Care sunt tipurile de aparat dentar Invisalign?

Tratamentul cu un aparat dentar Invisalign poate fi realizat atât complet – pe ambele arcade, cât și parțial – pe o singură arcadă.

Astfel, este soluția ideală de tratament ortodontic atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii sau adolescenți, deoarece oferă rezultate rapid, fără a impune restricții de alimentație sau igienă.

Care sunt etapele de tratament cu Invisalign?

Pacienții care aleg un tratament de îndreptare a poziției danturii cu Invisalign trebuie să cunoască faptul că etapele tratamentului sunt unice și personalizate pentru fiecare persoană și pot fi împărțite în 3 categorii:

 • Consultația inițială (Amprentarea)

În alegerea celui mai potrivit plan de tratament pentru corectarea poziției danturii orice pacient trebuie să apeleze la un consult inițial realizat de către un medic stomatolog, specializat în ortodonție (medic ortodont).

În cadrul acestei consultații, medicul îți va efectua diverse scanări ale danturii și poze intraorale, pe care le va analiza și va decide dacă Invisalign poate sau nu să fie un tratament eficient pentru tine.

 1. Stabilirea planului de tratament

Odată ce este constatată compatibilitatea pentru Invisalign vei stabili împreună cu medicul  tipul de aparat necesar și  întregul plan de tratament.

Îți vor fi realizate mai multe mulaje ale dinților, care vor fi trimise în Statele Unite ale Americii pentru crearea setului de gutiere Invisalign, personalizate special pentru tine, prin tehnologia 3D.

 1. Primirea gutierelor și montarea aparatului

Vei primi gutierele în scurt timp, iar tratamentul de îndreptare a danturii poate începe.

Gutierele trebuie schimbate o dată la 2 săptămâni, până ce dinții vor ajunge în poziția corectă.

Care este diferența între Invisalign și celelalte tipuri de aparate dentare?

 • Aparatele dentare fixe din metal, ceramică ori safir au un grad crescut de eficiență, însă sunt opțiuni mai puțin estetice. Totodată, pot provoca mici leziuni la nivelul obrajilor. Invisalign nu îți va provoca zgârieturi în cavitatea orală, nici disconfort la nivel estetic și nu îți va impune restricții alimentare.

 

 • Aparatele dentare linguale (Incognito) sunt atașate în spatele danturii fiind tot invizibile, din acest motiv sunt des confundate cu Invisalign. Principalul avantaj al Invisalign în raport cu acestea este detașabilitatea sa de către pacient pentru igienizare și consumul alimentelor tari.

Cum se curăță Invisalign?

În timpul tratamentului cu Invisalign e necesar ca pacientul să respecte regulile normale de igienă dentară și să aplice gutierele pe dantura curată.

Curățarea gutierelor transparente poate fi realizată ușor, prin periere și clătire cu apă călduță.

Medicul ortodont îți va explica despre cristale de curățare și anumite tablete speciale, care vor asigura curățarea în profunzime a aliniatorilor Invisalign.

Cât timp va dura tratamentul cu Invisalign?

Conform recomandării de specialitate gutierele Invisalign trebuie purtate zilnic, cel puțin 20-22 ore / zi și schimbate o dată la 2 săptămâni

Tratamentul complet de îndreptare a danturii cu Invisalign poate dura până la 6 luni, deci mult mai puțin decât în cazul celorlalte aparate dentare (aproximativ 2 ani).

Vizitele la medicul ortodont vor fi planificate o dată la 6-8 săptămâni și vor dura mult mai puțin decât e normal, pentru un control ortodontic cu aparat dentar tradițional.

Se vor strâmba dinții după finalizarea tratamentului?

Pentru a evita retragerea dinților în poziția inițială după terminarea tratamentului, medicul ortodont îți va recomanda un aparat de contenție – retainer, pe care îl vei purta o scurtă perioadă de timp și care îți va asigura menținerea poziției corecte a danturii.

Cât costă aparatul dentar Invisalign?

Prețul pentru Invisalign (aparatul dentar invizibil) – diferă de la un pacient la altul, în funcție de particularitățile medicale și planul de tratament ales (pe o singură arcadă sau pe ambele).

Totodată, în preț vor fi incluse și diagnosticul ortodontic inițial, amprentarea, planul de tratament și aparatele propriu-zise.

Aparatul dentar Invisalign trebuie văzut ca o investiție pentru sănătatea și estetica zâmbetului tău, iar un preț redus poate evidenția lipsa de expertiză a specialistului.

Prețul pentru un aparat dentar Invisalign complet (ambele arcade) poate porni de la 1800 euro.

Ce poți obține dacă alegi INVISALIGN?

Avantaje Invisalign

Alegerea a peste 10 milioane de persoane din întreaga lume!

 • PRECIZIE – prin amprentarea optică 3D se elimină eroarea umană și riscul unei amprente incorecte;

 

 • SIGURANȚĂ – aparatul dentar Invisalign este realizat 100% digital și personalizat (amprentare, proiectare, realizare);

 

 • RAPIDITATE – amprentarea digitală și transmiterea automată a informației reduc termenul de livrare a aparatului excluzând întarzierea efectuării tratamentului

 

 • CONFORT în timpul tratamentului ortodontic.
Pentru informații personalizate despre aparatul dentar Invisalign, programează-te la un control stomatologic în cadrul clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud!
Dr. Cristina Camelia Chițescu – Medic specialist Ortodonție
Dr. Chitescu Cristina Camelia - Medic specialist ortodont

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?