20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Proteza dentara

Lipsa completă sau parțială a dinților de pe arcada dentară poate fi soluționată prin apelarea la o proteză dentară modernă (totală sau parțială).

În cadrul clinicii SyroDent oferim o gamă diversă de proteze și lucrări de protetică dentară personalizate, în funcție de particularitățile medicale ale fiecărui pacient.

Chiar dacă există unele percepții conform cărora protezele dentare ar fi o formă învechită de tratament, acestea rămân pe placul pacienților, reușind să le redea cu succes zâmbetul, funcția masticatorie și încrederea în sine, indiferent de vârstă.

Specialiștii în protetică și tehnică dentară recomandă protezele dentare ca o formă modernă de tratament – pentru înlocuirea dinților pierduți, pe o perioadă îndelungată.

Model proteza dentara - Clinica SyroDent
Zâmbește fără griji, apelând la proteze dentare personalizate, în cadrul clinicii SyroDent by Dr. Adel Abboud!

Ce trebuie să cunoști despre proteza dentară?

Proteza dentara - SyroDent

Protezele dentare sunt dispozitive medicale confecționate la comandă în laboratorul dentar, cu scopul de a înlocui total sau parțial dinții pierduți.

Etapele de tratament pentru realizarea unei proteze dentare cuprind:

  • amprentarea 
  • realizarea protezei
  • probarea protezei printr-o machetă
  • fixarea protezei dentare finale

Cea mai eficientă proteză dentară este aleasă de către medic împreună cu pacientul, în funcție de caracteristicile medicale ale pacientului.

Perioada de realizare a unei proteze dentare poate fi cuprinsă între 3 și 6 săptămâni.

În acest timp vei primi o proteză provizorie care te va ajuta să mesteci normal până la finalizarea celei definitive.

Ce tipuri de proteze dentare există?

În funcție de scopul și numărul dinților lipsă pe care va trebui să îi înlocuiască, protezele dentare pot fi:

  1. Proteze dentare parțiale – când înlocuiesc spațiul lăsat de unul sau mai mulți dinți pierduți;
  2. Proteze dentare totale – când înlocuiesc dinții pierduți de pe întreaga arcadă dentară.

 

În funcție de mobilitatea protezei, există:

  1. Proteze dentare mobile – sunt este cele mai clasice modele de proteze, putând fi scoase de pacient pentru a le igieniza.
  2. Proteze dentare fixe – au avantajul de a fi prinse pe implanturi dentare și nu se vor mișca, nu vor cădea, oferind siguranță și stabilitate în timpul masticației. Pacientul poate beneficia de acest tip de proteze astfel:
  • proteză fixă pe implanturi – este prinsă de un anumit număr de implanturi dentare, atât pe arcada de sus, cât și pe cea de jos;
  • proteză mobilizabilă pe implanturi (proteza dentară mobilă cu capse sau supraproteza) – care este stabilizată de către medic pe arcada dentară cu ajutorul unor mini-implanturi dentare a căror parte superioară permite fixarea precisă a protezei prin: capse, magneți, bare aplicate sau alte sisteme de ancorare. Și acest tip de proteze oferă stabilitate, nu se mișcă și nu cad, nu au nevoie de crema adezivă, dar, pot fi date jos de pacient pentru igienizare.

 

În funcție de gradul de acoperire al unei proteze dentare, există:

  1. Proteza parțială – poate fi recomandată acelor pacienți, care mai dispun de dinți sănătoși în cavitatea bucală, deoarece, ea completează spațiul lăsat de dinții pierduți cu ajutorul celor existenți în jur (exemplu: proteza pe capse sau prinsă cu crosete, culise ș.a).
  2. Proteza totală – înlocuiește cu succes dantura pierdută de pe întreaga arcadă dentară (în urma bolii parodontale, a accidentelor ș.a)
  3. Proteza scheletată – este recomandată în special pacienților care au pierdut ultima parte a danturii de pe arcada dentară (dinții din spate) sau dacă pacientul nu poate beneficia de implanturi dentare. Proteza scheletată este de fapt o proteză dentară parțială, fiind alcătuită din:
  • un schelet metalic, care este mascat de un material ce imită perfect gingia (acrilat roz);
  • un conector, care este fixat de dinții naturali.

 

Fixarea danturii artificiale de cea naturală a pacientului se poate realiza cu ajutorul unor sisteme speciale: capse, culise, telescoape ș.a. Toate acestea îi oferă protezei scheletate o bună stabilitate și o estetică frumoasă.

Ce avantaje îți oferă o proteză dentară?

  • redarea unei funcții masticatorie corecte;
  • inserție și dezinserție ușoare, datorită elasticității sale;
  • oferă o rezistență ridicată în timp;
  • este 100% biocompatibilă cu gingiile, oferind confort sporit;
  • estetică deosebită și o închidere superioară;
  • nu afectează dinții pe care se sprijină;
  • încredere și zâmbet fără griji.

Cum te acomodezi cu noua proteză dentară?

Baza de culoare roz favorizează integrarea ușoară a protezei în cavitatea bucală, astfel încât o poți scoate și igieniza cu ușurință în fiecare zi.

În primele zile în care vei purta proteza o să simți un disconfort ușor, urmând să dispară treptat pe măsură ce gingiile se vor acomoda cu noua proteză.

Pentru rezultate favorabile și o acomodare ușoară e necesar să respecți indicațiile medicului stomatolog și un regim alimentar corespunzător (alimente moi, mestecare lentă, bucățele mici, evitând totodată băuturile fierbinți și alimentele tari).

Cât costă o proteză dentară?

Prețul unei proteze dentare depinde de câțiva factori determinanți pentru fiecare lucrare de protetică dentară și anume: materialul utilizat, tipul protezei, prețul componentelor care intră în alcătuirea protezei (implanturi, bonturi, dispozitive corono-radiculare), investigații suplimentare (radiografii, CT) ș.a.

Astfel, prețul pentru o proteză dentară se calculează individual pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile și particularitățile sale medicale. Acest aspect va fi discutat cu medicul stomatolog în cadrul consultațiilor inițiale, pentru ca fiecare pacient să beneficieze de proteza dentară portivită la un preț corelat cu posibilitățile sale financiare.

De reținut:

Cea mai bună proteză dentară pentru tine o poți alege doar împreună cu medicul, în urma verificărilor medicale specifice!

Programează-te la specialiștii clinicii SyroDent pentru un control stomatologic!

CLICK mai jos pentru a citi GHIDUL complet despre serviciile de protetică dentară!

× Cum vă putem ajuta?