Program de sărbători Syrodent: 24-26 decembrie închis; 27-29 decembrie doar urgențe cu programare prealabilă; 30 decembrie – 5 ianuarie închis; 6-7 ianuarie doar urgențe cu programare prealabilă; din 8 ianuarie program normal. Vă dorim sărbători fericite!

Coroanele pedodontice salvează zâmbetul copilului tău!

Publicat pe 26 mai 2023

O coroană dentară pedodontică este un capac cimentat peste un dinte, pentru a-i restabili aspectul și funcționarea.

Cum știm când este nevoie să aplicăm coroane pedodontice ?

• cavitate care a crescut atât de mare și a distrus atât de mult dintr-un dinte din nu a mai rămas suficient dinte pentru a susține o obturație albă;

• dinte cu smalț moale sau care nu este format și care deja se descompune chiar și fără carii;

• necesită tratament pentru nervi (un canal radicular pentru bebeluș);

• dinte crăpat sau fracturat ca urmare a unui traumatism dentar sau al șlefuirii;

• prezintă un risc ridicat de carii și are dificultăți în menținerea unei igiene orale adecvate.

Cum protejează coroanele dentare dinții copiilor?

 

Coroanele dentare (uneori denumite „capace dentare”) protejează dinții copiilor în două moduri importante:

În primul rând, ajută la protejarea împotriva cariilor dentare, deoarece o coroană acoperă toată porțiunea vizibilă a dintelui copilului tău, protejează dintele de bacteriile dăunătoare, care cauzează carii.

 

În al doilea rând, coroanele dentare pediatrice oferă suport pentru dinții deteriorați și protecție împotriva forțelor de mestecat și mușcătură. Când un copil mestecă sau mușcă cu o dinte care este crăpat, fracturat sau rupt în alt mod, copilul riscă să se deterioreze și mai mult dintele. Coroanele dentare sunt fabricate din materiale dure, durabile, care servesc ca un tampon între dinții sparți și forțele dure de mestecat și mușcătură, protejând dinții de ruperi ulterioare.

De ce sunt necesare coroane pe dinții de lapte?

Deși în cele din urmă sunt înlocuiți cu dinți permanenți, dinții primari sunt extrem de importanți.

Dinții de lapte îi ajută pe copii să vorbească clar și să mestece corect. De obicei, copiii încep să-și piardă dinții de lapte în jurul vârstei de 6 ani și continuă să-i piardă până la vârsta de 12 ani. Dinții

primari care se pierd prea devreme nu pot fi înlocuiți cu implanturi dentare, deoarece implanturile pot interfera cu creșterea și dezvoltarea maxilarului unui copil. Aceasta înseamnă că atunci când copiii nu au grijă și nu își protejează dinții primari, ei se expun la pericol pentru ani de dificultăți de mestecat și vorbire.

În plus, dinții de lapte ajută la apariția corectă a dinților permanenți. Protejarea unui dinte primar deteriorat cu o coroană poate ajuta copilul să evite problemele de mușcătură și ulterioarele lucrări ortodontice costisitoare.

Ce tipuri de coroane dentare se potrivesc pentru dinții de lapte?

Pentru dinții frontali, unde aspectul este important, este recomandată o varietate de coroane de culoarea dinților, inclusiv coroane compozite și coroane din zirconiu. Părinții sunt adesea surprinși de cât de bine se îmbină coroanele de culoarea dinților cu dinții copiilor lor. În special în cazul coroanelor din zirconiu, este extrem de dificil să distingeți un dinte încoronat de un dinte natural.

Pentru molari, recomandăm în schimb coroanele din oțel inoxidabil, deoarece sunt mai subțiri și mai flexibile decât coroanele de culoarea dinților. Aceasta înseamnă că mai puțin din dintele deteriorat trebuie îndepărtat înainte de a plasa o coroană din oțel inoxidabil decât ar trebui să fie îndepărtat pentru a plasa o coroană de culoarea dintelui. Coroanele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, extrem de durabile și o opțiune mai economică.

Programează un control pentru copilul tău la Clinica SyroDent!

 

Avem multă experiență în plasarea coroanelor pe dinții de lapte. Dr. Roxana Abboud lucrează cu atenție pentru a îndepărta cantitatea minimă de structură dentară necesară înainte de plasarea coroanelor, ceea ce încurajează vindecarea mai rapidă a zonei afectate.

Ne pot contacta fie prin completarea formularului, fie prin apel telefonic: +40 752 100 030.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?