20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Apelează regulat la detartraj!

Publicat pe 31 martie 2021

Medicii stomatologi recomandă, în prezent, detartrajul cu ultrasunete de cel puțin 2 ori pe an pentru o igienizare profesională a danturii.

Prin detartrare, dinții noștri vor fi curățați și igienizați eliminându-se astfel, orice risc care ar putea provoca diverse afecțiuni dentare sau gingivale.

Detartrajul profesional se va realiza în cabinetul stomatologic, de către medicul stomatolog cu ajutorul unui aparat de detartraj.

detartraj cu utrasunete

Ce înseamnă detartraj?

DETARTRAJUL este o manoperă stomatologică prin care sunt eliminate tartrul și placa bacteriană cu ajutorul aparatului cu ultrasunete.

Detartrajul este recomandat pentru a preveni bolile parodontale (gingivita, parodontita, parodontoza ș.a) sau pentru a stopa evoluția acestora în cazul în care au debutat deja.

Doare detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul cu ultrasunete nu doare și nu afectează smalțul dinților, comparativ cu detartrajul tradițional.

În timpul detartrării aparatul ultrasonic va produce vibrații mecanice, de frecvență înaltă care vor distruge piatra dentară (tartrul) și celelalte depuneri bacteriene, fără a provoca disconfort pacienților.

Totodată, pe parcursul procedurii de detartraj se va utiliza și un jet de apă puternic, care va calma gingiile de sub care a fost extras tartrul.

Deci, detartrajul cu ultrasunete este o intervenție simplă, nedureroasă și cu implicații importante în menținerea sănătății dentare și a unei igiene orale adecvate.

Cât durează un detartraj?

La clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud o procedură de detartraj cu ultrasunete durează aproximativ 30-60 de minute, în funcție de starea danturii pacientului și de cât de mari sunt depunerile bacteriene.

După detartraj, specialiștii clinicii recomandă întotdeauna pacienților și periajul profesional, urmat de Airflow.

Cum te ajută detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și Airflow-ul dentar?

Afecțiunile gingivale sunt provocate de placa bacteriană care în timp se mineralizează, formând depuneri dure de tartru în jurul dinților și sub gingii și care nu pot fi îndepărtate prin periajul obișnuit.

Astfel, dacă prin acțiunea de detartrare este îndepărtată placa bacteriană și tartrul, prin periajul profesional – medicul va folosi periuțe speciale cu care va îndepărta eventualele reziduuri de placă bacteriană și va lustrui suprafețele dinților.

Periajul profesional va netezi practic, micile imperfecțiuni și zonele aspre de pe suprafața dinților, reducând posibilitatea de aderare a plăcii bacteriene.

Vei scăpa de petele dentare, iar dinții tăi vor deveni netezi și strălucitori.

La finalul celor 2 proceduri realizate în cadrul aceleiași ședințe de igienizare profesională, vei avea parte și de Airflow dentar.

Ce înseamnă Airflow?

Airflow-ul dentar este o metodă cu curățare profesională a danturii, realizată cu ajutorul unui dispozitiv care produce simultan un jet de aer, combinat cu apă și particule fine de bicarbonat de sodiu.

Această procedură de duș dentar va oferi dinților tăi un efect suplimentar de netezire și albire, stimulându-ți totodată și circulația sangvină locală.

Studiile recente au demonstrat faptul că persoanele care au apelat la Airflow regulat s-au vindecat de sângerări gingivale, iar gingiile lor și-au recăpătat culoarea normală.

Alege serviciul de igienizare profesională a danturii la Clinica SyroDent!

„Prin serviciul complet de igienizare profesională, pacienții vor avea posibilitatea de a beneficia de o curățare profundă a spațiilor interdentare, greu accesibile prin periajul zilnic realizat acasă. Apelarea regulată la detartrajul cu ultrasunete, completat de periaj profesional și Airflow le va oferi pacienților nu doar o dantura mai curată, ci și posibilitatea de a preveni apariția cariilor și a parodontozei, afecțiune des întâlnită și care, reprezintă principala cauză de pierdere prematură a dinților în țara noastră.

Recomand pacienților să se programeze cu încredere pentru o igienizare regulată, după caz, o dată la 3-6 luni, în funcție de starea actuală a danturii și a gingiilor”.

Clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud oferă pacienților săi posibilitatea de a beneficia de serviciul de detartraj cu ultrasunete + periaj profesional + Airflow printr-o ofertă specială limitată.

Astfel, toți pacienții care vor accesa serviciul complet de detartraj și igienizare a danturii, vor primi cadou o periuță electrică profesională, marca Oral B PRO1 500.

Dr. Adel Abboud - Specialist implantologie la SyroDent
Dr. Adel Abboud - Owner & Medic stomatolog cu competențe în Chirurgie orală, Implantologie și Estetică dentară la clinica Syrodent by Dr. Adel Abboud

Care sunt beneficiile detartrajului cu ultrasunete?

Detartrajul dentar aduce oricărui pacient o serie de beneficii esențiale pentru sănătatea cavității bucale, dar și a întregului organism, astfel:

  • previne afecțiunile gingivale – prin eliminarea depunerilor de tartru de pe suprafața dinților și de sub gingii;
  • prevenirea cariilor – după eliminarea plăcii și a tartrului pot fi descoperite și tratate cariile ascunse;
  • îmbunătățește aspectul dinților – dantura fără tartru își va recăpăta aspectul natural;
  • oferă o respirație proaspătă – datorită eliminării plăcii bacteriene și a tartrului se elimină și mirosurile bucale neplăcute;
  • contribuie la menținerea sănătății generale a organismului – deoarece elimină bacterii nocive care pot ajunge în sânge, la inimă sau la alte organe, provocând diverse afecțiuni;
  • economisirea banilor – deoarece previne numeroase afecțiuni stomatologice, costurile cu tratamentele viitoare vor fi diminuate.

 

Apelând la detartraj, orice persoană va beneficia de o dantură curată, igienizată și fără predispoziții la boli parodontale sau alte complicații, specifice acumulărilor de bacterii bucale nocive.

Contraindicații detartraj

Detartrajul cu ultrasunete poate prezenta și contraindicații, care se adresează în special, persoanelor cu boli contagioase sau infecțioase, celor cu reflex de vomă accentuat, copiilor sau persoanelor cardiace.

Aceste aspecte sunt necesare a fi discutate, în prealabil, cu medicul stomatolog. 

Detartrajul dentar este o procedură de profilaxie dentară, ale cărei rezultate trebuie susținute de către pacient printr-o igienă bucală corespunzătoare.

Nu prezintă dezavantaje, însă pe termen scurt, pacientul poate resimți o ușoară sensibilitate dentară la alimentele calde sau reci, care va dispărea în câteva zile de la procedură.

Care este prețul detartrajului?

Prețul unui detartraj poate varia în funcție de tratamentele complementare pe care le faci sau de diversele promoții practicate de clinică și poate fi cuprins între 200-300 de lei pentru adulți și 100-150 lei pentru copii.

Vezi aici lista prețurilor pentru serviciile stomatologice ale clinicii SyroDent!

Profită de oferta clinicii SyroDent by Dr. Adel Abboud!

Programările se vor putea face la adresa clinicii din: București, str. Barbu Văcărescu, nr. 41 sau la telefon: 0752 100 030.

Te așteptăm cu drag, pentru detartraj profesional!

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?