20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

De ce e importantă vizita periodică la dentist?

Publicat pe 5 ianuarie 2021

Controalele medicale periodice la dentist te pot ajuta să previi și să îți tratezi la timp mai multe afecțiuni stomatologice, cu un cost mai redus.

Totodată, prevenția te poate ajuta să eviți durerile acute și intervențiile stomatologice complicate, de care toată lumea se teme.

Astfel, sănătatea danturii tale îți va oferi siguranță și mai multă încredere de fiecare dată când vei zâmbi în public.

Specialiștii clinicii SyroDent by Dr. Adel Abboud oferă pacienților tratamente moderne de igienizare a danturii, care au ca efect prevenirea celor mai întâlnite afecțiuni dentare.

În plus, clinica stomatologică oferă șansa pacienților săi de a beneficia de tratamente stomatologice moderne la un cost redus, printr-un abonament cu plată anuală la clinică.

Consult medic dentist - Dr. Roxana Abboud , Stomatologie generala

Majoritatea afecțiunilor stomatologice costă cu până la 95% mai puțin, dacă sunt tratate preventiv!

Vizitele la dentist nu sunt plăcute pentru majoritatea persoanelor, provocând diverse stări de anxietate, fie față de medic, fie față de procedurile stomatologice.

Adevărul constatat de specialiști este ca vizitele periodice la dentist (cel puțin o dată la 6 luni) pot scăpa pacienții de multe afecțiuni, apărute la nivelul danturii sau al gingiilor.

Acestea vor fi depistate și tratate de către medic la timp, împiedicând evoluția lor în afecțiuni mai grave ca: parodontoza, infecții dentare sau pierderea prematură a dinților.

Vizitele mai dese la dentist (o dată la 3-4 luni) sunt recomandate de către medicii stomatologi:

 • persoanelor diagnosticate cu diabet; 
 • fumătorilor;
 • persoanelor care au deja afecțiuni gingivale;
 • persoanelor care prezintă un risc crescut de formare a tartrului (sistemul lor imunitar nu combate bacteriile în mod normal).

Drept urmare, controlul stomatologic vizează sănătatea danturii, a gingiilor sau a maxilarului pe o perioadă îndelungată.

 Spune Nu parodontozei!

Parodontoza sau boala parodontală este o afecțiune des întâlnită în rândul populației, fiind principala cauză de pierdere a dinților la adulți. Simptomele inițiale se manifestă prin inflamații și sângerări gingivale în timpul periajului dentar. Ulterior, va provoca prin evoluția sa, depuneri masive de tartru pe suprafața dinților, respirație urât mirositoare, mobilitatea și căderea în final, a danturii afectate.

Depistată în stadiul incipient ea poate fi tratată cu succes, pacientul putându-și recăpăta sănătatea gingiilor și siguranța în timpul periajului sau a meselor.

Spune NU infecțiilor dentare! 

Infecția dentară sau pulpita dentară este o afecțiune cauzată de inflamația pulpei dentare (nervilor dentari), datorită cariilor profunde, care permit accesul bacteriilor în interiorul dinților. Poate fi de 2 tipuri:

Pulpită reversibilă – atunci când inflamația este una ușoară, iar pulpa poate fi salvată.

Pulpita ireversibilă – întâlnită în cazul în care bacteriile au pătruns de-a lungul rădăcinii dentare, trecând de vârful acesteia. Vor forma astfel, abcese periapicale (pungi de puroi) în capătul rădăcinii, care netratate, pot afecta sinusurile nazale, fosele nazale, canalul mandibular ș.a.

Spune NU tartrului dentar și plăcii bacteriene!

Tartrul sau piatra de pe dinți este un depozit organic mineral, care se depune pe suprafața dinților printr-un proces de mineralizare a plăcii bacteriene cu sărurile de calciu din salivă. Se poate depune inclusiv sub gingii, oferind danturii un aspect inestetic și riscul de a dezvolta diverse afecțiuni.

Placa bacteriană sau placa dentară este o peliculă incoloră, albă sau galbenă care se depune în mod natural pe dinți, imediat după masă. Neîndepărtată zilnic prin periaj dentar va favoriza apariția cariilor, a tartrului și implicit a bolii parodontale.

Deci, depunerea constantă a plăcii bacteriene va favoriza apariția cariilor și a tartrului dentar, care neîndepărtate la timp, vor produce carii profunde cu infecții dentare sau apariția parodontozei.

Recomandare:

În toate cele 3 cazuri, soluția din punct de vedere medical este reprezentată de vizitele mai dese la dentist, deoarece:

 • placa și tartrul dentar pot fi îndepărtate periodic, o dată la 3-6 luni prin serviciul de igienizare profesională: detartraj ultrasunete, completat de periaj profesional și Air Flow;
 • tratarea cariilor în stadiul incipient va salva pulpa dentară și te va scuti de tratamentul endodontic (scoaterea nervului dentar);
 • apelarea periodică la o igienizare profesională a danturii îți va oferi garanția unei danturi curate, igienizate și ferită de alte complicații medicale.

 

Practic, tratamentul medical profesionist de igienizare a danturii aplicat periodic te va preveni de alte intervenții și costuri medicale suplimentare.

Abonează-te la dentist și vei economisi mai mult!

E foarte important atunci când te-ai decis să te implici pentru a menține sănătatea danturii tale să poți apela la medici profesioniști, care te pot ajuta indiferent de natura problemei cu care te confrunți.

Clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud pune la dispoziția pacienților săi aparatură medicală performantă și o echipă de medici experimentați, specializați în tratarea tuturor afecțiunilor din domeniul medical stomatologic.

În plus, clinica oferă pacienților posibilitatea de a se abona la servicii stomatologice printr-un abonament anual, care oferă pacienților abonați multiple beneficii:

 • 20% reducere la o gamă largă de tratamentele stomatologice;
 • 1 Consultație stomatologică GRATUITĂ (cu plan de tratament inclus) – o dată pe an;
 • 1 Curățare profesională a danturii GRATUITĂ (detartraj ultrasunete, periaj profesional și Airflow) – o dată pe an;
 • 1 Obturație fotopolimerizabilă GRATUITĂ (o soluție estetică pentru dinții crăpați, sparți sau ciobiți) – o dată pe an.

Acest abonament ANUAL îți oferă șansa la tratamente complete de igienizare și prevenire a principalelor afecțiuni dentare și posibilitatea de a economisi o parte din costurile de tratament.

Deci, nu mai sta pe gânduri, abonează-te la Clinica SyroDent!!!

Dantura ta merită cele mai bune tratamente la cele mai bune prețuri, așa că, prin acest plan de tratament, gândit de Clinica SyroDent din grijă pentru pacienții săi, ți se oferă o șansă unică, pentru a avea cu adevărat grijă de sănătatea danturii tale.

Obține mai multe detalii la numărul de telefon:
0752 100 030!
Clinica SyroDent Bucuresti

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?