20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Scanarea Intraorală

Publicat pe 30 iunie 2022

”Cea mai bună soluție tehnologică
în stomatologie”

Încă din secolul al XVIII-lea, tehnicile tradiționale de amprentare au fost folosite pentru a realiza modele ale țesuturilor dentare. Cu toate acestea, utilizarea tehnicilor tradiționale ridică o serie de provocări. Pentru a depăși aceste dificultăți, specialiștii au dezvoltat amprenta de scanare intraorală cu IOS (scanner intraoral). Un doctor stomatolog bine instruit poate finaliza cu ușurință scanări 3D pe toată gura în câteva minute folosind scanerele intraorale.

Ce este un scanner intraoral?

Un scanner intraoral este un dispozitiv folosit în stomatologie pentru a face amprente digital. O sursă de lumină este proiectată pe zona care urmează să fie scanată de către scaner. Mii de fotografii sunt realizate de camerele de imagine. După aceea, acestea sunt evaluate prin software-ul de scanare și pentru a crea un model precis de suprafață 3D al dinților și gingiilor.

Cum funcționează un scanner intraoral?

Scanerele dentare digitale au fost introduse inițial în anii 1980 și au parcurs un drum lung de atunci.

Cele mai noi scanere intraorale constau într-o baghetă mică și netedă atașată la un computer care rulează un software specializat, care captează datele digitale detectate de baghetă. Cu cât bagheta este mai mică, cu atât poate ajunge mai ușor în toate părțile cavității bucale și, în general, cu atât datele pe care le poate capta sunt mai precise și detaliate. Nu întâmplător, baghetele mai mici sunt mai confortabile pentru pacienți, astfel încât este mai puțin probabil să inducă un răspuns de cădere sau să solicite pacientului să țină gura larg deschisă în timpul procedurii de scanare.

Medicul dentist introduce cu atenție bagheta în gura pacientului și o alunecă ușor de-a lungul suprafețelor dinților. Bagheta captează puncte de date de șase mii de ori pe secundă, înregistrând automat dimensiunile și formele fiecărui dinte. Trimite în mod continuu aceste date către software-ul computerului conectat, care le transformă într-o impresie completă și extrem de precisă a cavității bucale a pacientului.

În doar un minut sau două de scanare, sistemul este capabil să producă o hartă digitală detaliată care poate fi vizualizată pe orice computer echipat corespunzător și transmisă unui laborator cooperant pentru a fi utilizată la fabricarea oricărui aparat necesar.

Care sunt avantajele pacientului?

Dentiștii care se adaptează la tehnologia de scanare digitală intraorală, oferă pacienților lor avantaje semnificative față de cei care se bazează încă pe metode depășite de a preleva fizic aspectul dinților.

Aceste avantaje includ economii majore de timp și bani, împreună cu un proces mult mai puțin intruziv.

Cel mai evident, pacientul nu trebuie să deschidă larg gura, în timp ce ține o tavă de turnare în gură, apoi să stea nemișcat în timp ce materialul de turnare se întărește. Nici pacientul nu trebuie să sufere de mizeria și mirosul sau gustul neplăcut care însoțește adesea procesul de turnare.

Sistemele de scanare digitală de astăzi pot îmbunătăți, de asemenea, fluxul de lucru pentru profesioniștii din domeniul stomatologic. Sistemele de scanare intraoală oferă profesioniștilor din domeniul stomatologic o mare flexibilitate în ceea ce privește utilizarea fișierelor digitale rezultate. Deoarece nu sunt proprietare sau codificate, stomatologii pot partaja aceste fișiere cu colegii, personalul și furnizorii terți.

În plus, arhitectura deschisă înseamnă că stomatologii pot alege liber dintr-o gamă largă de laboratoare pentru a efectua lucrările comandate pentru un anumit pacient. De asemenea, partajarea fișierelor ajută toți profesioniștii care lucrează în echipa de îngrijire să comunice mai ușor și mai complet, ceea ce ajută la îmbunătățirea semnificativă a rezultatului pentru pacient și mai ales, la timpul de așteptare până la aflarea rezultului.

Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

× Cum vă putem ajuta?