20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

IMPLANTUL DENTAR – Ghid complet: Definire, Branduri, Prețuri

Publicat pe 15 decembrie 2020

Cuprins

Ce este un implant dentar?

Model implant dentar - Clinica SyroDent Bucuresti

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan și din alte aliaje, care are rol de rădăcină artificială a unui dinte lipsă.

El va fi introdus în osul mandibular sau maxilar ca suport pe care va fi realizată o coroană dentară definitivă.

O persoană poate beneficia de unul sau de mai multe implanturi dentare, fiindu-i înlocuiți cu succes dinții lipsă, fără a-i fi afectați în vreun fel ceilalți dinți.

Aplicare implanturi dentare - Clinica SyroDent Bucuresti

De asemenea, implantul dentar poate constitui o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare

Punte pe implanturi dentare Clinica SyroDent Bucuresti

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, în prezent, implantul dentar este considerat de specialiști – cea mai bună soluție de înlocuire a dinților lipsă, deoarece, este un tratament minim invaziv, care nu produce disconfort major și are o perioadă de vindecare rapidă.

Implantul dentar oferă posibilitatea de a suporta la final lucrări ceramice, de protetică, coroane, sau punți – oferind garanția unei rădăcini stabile și rezistente în timp. 

Astfel, aspectul estetic și funcționalitatea corectă a danturii îți vor fi redate fără dificultate și disconfort major, într-o perioadă scurtă de timp.

Componentele implantului dentar

Componente implant dentar

Orice implant dentar este format din 3 piese principale: 

  1. Implantul propriu-zis: dispozitiv medical asemănător unui șurub, confecționat din titan sau alte aliaje, care va fi introdus în osul maxilar pentru a înlocui rădăcina dintelui pierdut.
  2. Bontul protetic: un element protetic, care va face legătura între implant și coroana dentară; el va fi atașat implantului după finalizarea procesului de osteointegrare.
  3. Coroana dentară: piesă artificială cu o estetică asemănătoare dintelui natural, care se va cimenta sau înșuruba, după caz, implantului dentar.

Bonturile pot fi prefabricate sau construite în laboratorul dentar.

Cele prefabricate sunt confecționate într-o varietate de forme și mărimi de către companiile producătoare de implanturi dentare, fiind disponibile pentru achiziție alături de implanturi.

Bont protetic pentru implantul dentar

Materialele din care sunt de obicei confecționate bonturile pot fi: titan, oțel inoxidabil, aur sau zirconiu.

Din multitudinea de bonturi existente, medicul va avea misiunea de a-l alege pe acela care se va potrivi cel mai bine cazului clinic.

Cine poate beneficia de implanturi dentare?

Anatomie implant dentar

Implanturile dentare se pot insera între anumite limite, atât la tineri, cât și la adulți dacă pacienții dispun de o cantitate suficientă de țesut osos.

Adolescenții la care nu s-a încheiat procesul de creștere scheletică, persoanele care suferă de diabet, dar și persoanele vârstnice (peste 90 de ani – la care vindecarea nu este sigură), nu pot beneficia de implanturi.

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți lipsă din diverse motive, te poți bucura de avantajele implanturilor dentare, atât timp cât medicul nu îți identifică probleme locale sau de sănătate generală.

Problemele locale se pot referi la existența unui țesut osos insuficient în zona în care e necesar să fie inserat implatul dentar. Din fericire și aceste situații pot fi rezolvate prin intervenții chirurgicale de adiție osoasă sau sinus lifting, care vor suplimenta țesutul osos.

În urma consultului de specialitate și a rezultatelor analizelor specifice, medicul specializat în chirurgie orală poate recomanda sau nu, implantul ca tratament.

Avantaje – de ce să alegi un implant dentar?

Implantul dentar este una dintre cele mai sigure metode de tratament stomatologic, care poate reproduce complet funcția și aspectul natural al unui dinte sau al întregii danturi.

Implant dentar integrat

Plecând de la aspectul estetic și până la cel al sănătății dento-maxilare, implanturile dentare oferă pacienților, indiferent de vârstă, numeroase beneficii:

  • înlocuiesc perfect unul sau mai mulți dinți pierduți
  • sunt o soluție pe termen lung, deoarece, nu ruginesc și nu se cariază
  • previn migrarea dinților
  • oferă un suport stabil, durabil atât pentru coroane și punți
  • previn resorbția osoasă din locul dinților lipsă
  • asigură o masticație corectă, fără griji
  • oferă un zâmbet frumos, fără inhibiții datorate dinților lipsă
  • îmbunătățesc întregul aspect estetic și încrederea în sine

În concluzie, implanturile dentare oferă oricărui pacient tratat posibilitatea de a mesteca corect alimentele și de a zâmbi cu încredere – lucruri care se vor reflecta pozitiv în psihicul și comportamentul său din viața de zi cu zi.

Care sunt pașii premergători inserării implantului dentar?

Primul pas este constituit de consultul inițial, când medicul specialist în chirurgie orală îți va evalua amănunțit starea de sănătate bucală și veți discuta despre afecțiunile generale de sănătate.

Ulterior, îți va recomanda o radiografie panoramică și un set de analize medicale, care pot cuprinde:

  • Timpi de sângerare
  • Timpi de coagulare
  • Hemoleucograma
  • Glicemia
  • Calcemia
  • Colesterolul
  • Acid uric
  • Uree
  • VSH
  • etc.

Tot ca investigație preliminară, medicul îți poate recomanda un examen de Computer Tomograf (CT), care îi va oferi informații esențiale despre țesutul osos și despre posibilitatea aplicării sau nu a viitorului implant dentar.

Pentru a putea trece la procedura de implantare e necesar să dovedești prin examenul medical complet, faptul că ești un/o pacient(ă) apt(ă) intervenției chirurgicale.

Este dureroasă intervenția chirurgicală? Cât durează?

Radiografie dentara - Clinica SyroDent Bucuresti

Implanturile dentare se realizează în prezent cu ajutorul și ghidajul tehnologiei digitale computerizate.

În urma consultului, medicul va explica pacientului în mod detaliat, toți pașii care vor fi urmați pentru realizarea intervenției de implantare.

Intervenția chirurgicală se poate realiza și poate dura diferit de la un pacient la altul, în funcție de masa osoasă de care dispune, de numărul de implanturi ș.a

Procedura se realizează sub anestezie locală (deci, fără durere), la cabinetul stomatologic (nu necesită internare), de către medicul chirurg – specializat în implantologie.

Atunci când pacientul dispune de rezultate pozitive ale analizelor preliminarii și de o cantitate suficientă de țesut osos, timpul necesar implantării este de aproximativ 30 minute.

Durerea resimțită după intervenția chirurgicală este asemănătoare unei extracții dentare, iar timpul de vindecare este relativ scurt, pacienții putând merge la muncă chiar în ziua intervenției.

Administrarea de analgezice și antiinflamatoare pe cale orală (la recomandarea medicului) pot grăbi procesul de vindecare.

Astfel, cu ajutorul tehnologiei stomatologice moderne și prin experiența medicului chirurg, intervenția chirurgicală de implantare nu este una complicată, realizându-se fără disconfort, pacientul putându-se bucura în unele cazuri de „dinți noi”, într-un timp extrem de scurt.

Inserarea implantului dentar

La ora actuală există numeroase tipuri de implanturi dentare pe piață.

Alegerea implantului potrivit se va face în funcție de masa osoasă a pacientului, de tipul lucrării ce va fi realizată ulterior și de indicațiile medicului.

Deoarece, condițiile medicale diferă de la un pacient la altul, medicul va alege împreună cu pacientul soluția ideală, care va avea succesul garantat pe termen lung. 

Plasarea implantului dentar se poate face în două modalități: după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat după extracție (printr-o intervenție chirurgicală nu foarte complicată).

Tratamentul prin implant are 2 etape de bază:

  1. Etapa chirurgicală – în care se realizează introducerea implantului în interiorul osului cu scopul de a forma rădăcina artificială. După acest pas, pacientul va aștepta o perioadă de aproximativ 3-4 luni, ca implantul să se integreze în țesutul osos.
  2. Etapa protetică – în care implantul este descoperit pentru a-i fi atașată lucrarea definitivă.
Etape inserare implant dentar
Etapele inserării implantului dentar

Există totuși, situații în care tratamentul poate fi realizat într-o singură ședință, însă, este valabil doar pentru anumite cazuri, care vor fi explicate de către medic în cadrul consultațiilor inițiale.

În ziua intervenției chirurgicale este indicat ca pacientul să ajungă la cabinetul stomatologic mai devreme cu aproximativ 20 de minute pentru a avea timp să se acomodeze și să semneze documentele medicale necesare realizării intervenției.

În cabinet se vor efectua toate măsurile de dezinfectare și sterilizare, necesare pentru realizarea operației în condiții de maximă igienă.

Se vor așeza câmpuri sterile pentru așezarea instrumentarului, iar întreg personalul medical implicat va purta halate sterile.

Toate materialele și substanțele folosite vor fi pregătite în prealabil, pentru ca, atunci când pacientul va intra în sala de operație medicul să aibă la îndemână: instrumentarul, implantul dentar și aparatura/instrumentele necesare intervenției.

ETAPELE intervenției chirurgicale vor fi următoarele:

  • Prima etapă este cea de anestezie locală, după care, se va aștepta aproximativ 5 minute pentru a se realiza complet efectul anestezicului. După acest moment, pacientul nu va mai simți nici o durere.
  • După anestezie urmează a doua etapă, când medicul va realiza o incizie deasupra locului în care va fi inserat implantul și va crea canalul necesar pentru inserarea implantului dentar. Pentru realizarea acestuia, medicul se va folosi de anumite freze dentare cu diametre diferite.
  • Ultima etapă o constituie inserarea implantului în os cu ajutorul fiziodispenserului – aparat care induce o forță constantă și controlată asupra implantului, în așa fel încât, nu va fi schimbată poziția implantului și nu vor fi perforate accidental alte țesuturi.

 

La final, gingia va fi cusută pentru a se putea vindeca corespunzător.

După terminarea intervenției de implantare, medicul va face și o radiografie pentru a vedea poziția implantului și a putea face planul necesar realizării lucrării protetice, care va urma după perioada de vindecare.

Există situații în care, pe lângă intervenția de inserare a implantului sunt necesare și intervenții complementare: de adiție de os sau de sinus lifting.

În aceste cazuri durata intervenției va fi prelungită prin adăugarea timpului necesar, realizării respectivelor intervenții.

Operația de adiție de os presupune o completare a osului natural cu os artificial și o membrană care să îl susțină. Dacă necesarul de adiție este mare, intervenția chirurgicală se va realiza într-o etapă anterioară operației de implant.

Operația de sinus lift constă în crearea unui acces în zona sinusului maxilar prin zona rădăcinii dinților superiori, ridicarea membranei sinusale, depunerea osului de adiție (artificial) și închiderea zonei.

Sinus lifting - Etapele intervenției chirurgicale

Intervenția de sinus lift este necesară pacienților care au nevoie de implanturi dentare în zona maxilarului superior, dar care, nu mai dispun de o cantitate suficientă de os în acea zonă. Acest lucru se datorează, în special, trecerii unei perioade îndelungate de la extragerea dintelui până la realizarea implantului, lucru care a făcut ca osul să se absoarbă.

Tocmai din acest motiv, este indicat ca realizarea implanturilor dentare să se facă într-o perioadă cât mai scurtă de la extragerea dentară (chiar și în aceeași ședință, dacă medicul recomandă).

Recuperarea după inserarea implantului

După orice intervenție chirurgicală pacientul primește anumite indicații de la medic, pe care trebuie să le respecte pentru a avea parte de o recuperare eficientă.

În cazul operației de implant dentar, igiena bucală este esențială după intervenție. Se recomandă în acest sens și clătirea gurii cu soluții orale specifice, care te vor ajuta să menții o igienă orală mărită pe întreg parcursul perioadei de vindecare.

Vei primi un tratament specific oricărei intervenții de acest tip cu antibiotice și antiinflamatoare, pentru o perioadă de aproximativ 7-10 zile.

Totodată, medicii specialiști recomandă un regim alimentar format din alimentație moale și la temperatura camerei, în perioada următoare intervenției.

De asemenea, trebuie evitate activitățile fizice, consumul de băuturi alcoolice și fumatul.

Respectarea cu strictețe a recomandărilor medicului de specialitate te va ajuta să treci cu bine peste orice intervenție stomatologică și să revii cu încredere la cabinet pentru tratamentele viitoare.

Tipuri de implanturi dentare – cum îți alegi implantul potrivit?

La nivel mondial există mai mulți producători renumiți care produc implanturi dentare.

Principalele branduri de implanturi dentare sunt realizate în țări ca: SUA, Coreea de Sud, Germania, Elveția, Franța, Suedia sau Israel.

Majoritatea implanturilor sunt confecționate din titan, diferențele dintre ele fiind date de forma implantului și de tipul tratamentului care va fi aplicat pe suprafața acestuia.

În România, cele mai multe clinici stomatologice optează pentru a lucra cu un număr limitat de branduri, deoarece fiecare implant dispune de propria tehnică și aparatură pentru aplicare și protezare.

Altfel, este destul de dificil pentru un medic implantolog să lucreze cu foarte multe branduri de implanturi dentare deodată.

Cum poți alege cel mai bun implant care să te mulțumească atât din punct de vedere financiar, cât și calitativ?

Pentru a găsi răspunsul la această întrebare, e necesar să studiezi cu atenție factorii care influențează prețul implantului dentar, dar și principalele branduri existente pe piața românească.

Prețul complet al unui implant dentar este format din:

  1. – Consultație și planificarea planului de tratament;
  2. – Analizele medicale necesare;
  3. – Radiografii dentare și Computer Tomograf (CT);
  4. – Materialele utilizate pentru bonturi și coroane (vin aplicate pe implantul dentar după inserare);
  5. – Brandul și modelul implantului dentar;
  6. – Manopera medicului implantolog și a tehnicianului dentar.

Deci, costul total al unui singur implant dentar poate diferi de la un pacient la altul, în funcție de cele specificate mai sus.

În ceea ce privește brandul (marca) implanturilor, medicii implantologi pot alege să lucreze doar cu anumite branduri, decizie care poate ține de: experiența și rata de succes anterioară cu un anumit brand sau de relația pe care o au cu o anumită companie producătoare.

Iată, care sunt în prezent, cele mai utilizate branduri de implanturi dentare, folosite de medicii implantologi în cabinetele stomatologice din România:

Implantul dentar STRAUMANN (Elveția)

Produse în Elveția, calitatea implanturilor Straumann este recunoscută în toată lumea, fiind folosite cu succes în peste 70 de țări. 

Implant dentar Straumann - Clinica SyroDent Bucuresti

Oferă avantajul a peste 35 de ani de cercetări și lucrări științifice publicate, care îi certifică numeroase beneficii:

  • adaptare rapidă în os (aproximativ 3-4 săptămâni);
  • garanție pe viață de la producător;
  • soluție ideală pentru pacienții suferinzi de diabet sau osteoporoză.

Specialiștii Straumann au dorit și au și creat implanturi, care să fie biocompatibile cu organismul și în același timp să se integreze repede în osul maxilar.

Astfel, Straumann pune la dispoziția pacienților diverse implanturi, inclusiv de dimensiuni reduse, cu ajutorul cărora poate fi evitată operația de adiție osoasă. 

Implantul dentar BREDENT (Germania)

Implantul Bredent – oferă garanția unui tratament cu implanturi de calitate superioară, putând fi utilizat, atât pentru înlocuirea unui singur dinte, cât și pentru restaurarea întregii arcade dentare.

Pentru România conceptul Bredent este de fapt Bredent Medical Gmbh&Co.KG (înființată în 2006) și reprezintă o apreciere a firmei germane față de utilizatorii români – oferindu-le astfel, servicii de reprezentare și asistență de înaltă calitate.

Tratamentul cu implanturile „SKY fast & fixed” este un tratament de calitate, ale cărui rezultate au fost confirmate de mai mult de 30 000 de pacienți, până în prezent.

Implantul dentar Bredent Sky System - Clinica SyroDent

Tehnologia germană permite o integrare rapidă în os și o conexiune durabilă ce se datorează rotației reziduale scăzute. 

Sistemul de implantare este unul modern, orientat către pierderi osoase minime și conservarea țesuturilor din jurul implanturilor.

Planul de tratament se axează în special pe rezultatul final dorit de fiecare pacient, inclusiv planificarea protetică.

Astfel, alegând implantul Bredent, poți beneficia în cadrul aceleiași ședințe de extracția dentară și de inserarea implantului dentar.

Implantul dentar MegaGen (KOREA)

Implanturile MegaGen promit o rată de succes de aproximativ 98% și o durabilitate pentru întreaga viață.

Avantajul esențial al acestor implanturi este dat de AnyRidge – cel mai apreciat implant MegaGen – care dispune de o caracteristică unică și anume, faptul că șurubul de implant conține fosfat de calciu, substanță care îmbunătățește considerabil procesul de osteointegrare.

Implanturile dentare MegaGen au culoarea albastră, datorită reacției chimice naturale, dată de adăugarea ionilor de Ca pe suprafața implantului (pentru a accelera creșterea osoasă în jurul implantului).

Culoarea albastră specifică, diferită de culoarea gri obișnuită a implanturilor – specifică acest lucru și garantează:

  • siguranța suprafeței implantului dentar, cu nici un reziduu de acid;
  • integrare rapidă în osul natural;
  • rezistența mare a implanturilor;
  • osteointegrare eficientă.
Implant dentar Megagen - Clinica SyroDent Bucuresti

Toate celelalte implanturi dentare sunt doar pulverizate cu fosfat de calciu.

Astfel, implantul MegaGen oferă posibilitatea de a putea fi implantat în zone cu densitate osoasă scăzută, pe oase înguste sau atrofiate, cu o perioadă de recuperare scăzută.

Implantul dentar SWEDEN & MARTINA (Italia)

Implantul Sweden and Martina este confecționat din titaniu de puritate crescută și are un design special în formă de octogon, lucru care îi favorizează osteointegrarea mai rapidă.

Este un implant cu încărcare imediată ce include pe lângă implant și bontul protetic.

Implant dentar Sweden and Martina - Clinica SyroDent Bucuresti

Acest tip de implant poate oferi următoarele avantaje:

  • timp scurt de finalizare a procedurii;
  • număr redus de vizite la medic;
  • cost redus;
  • bună biocompatibilitate;
  • reabilitare rapidă.

Astfel, brandul Sweden&Martina poate fi o opțiune perfectă pentru pacienții care caută un implant dentar eficient, dar au puțin timp la dispoziție pentru realizarea tratamentului dentar.

Implantul dentar MIS (Israel)

Implantul dentar MIS este o soluție de tratament în implantologie de peste 15 ani pe piața din România.

MIS Implants Technologies Ltd. – este o companie din Israel cu o experiență de peste 20 de ani în proiectarea și fabricarea de implanturi dentare, din anul 2016 fiind achiziționată de compania americană Dentsply Sirona (cea mai mare companie de produse destinate stomatologiei din lume).

Astfel, brandul MIS se bucură de încredere, siguranță și loialitate, distribuindu-și produsele printr-o rețea de distribuție globală, în peste 65 de țări.

Implant dentar MIS

Implanturile MIS au design unic al șurubului, prezentând 2 forme combinate – cilindrică și conică, care reduc presiunea asupra țesuturilor osoase ce îl înconjoară, asigurându-i o stabilitate pe termen îndelungat.

Sunt realizate din aliaje metalice nemagnetice, care permit pacientului efectuarea  investigațiilor de tip RMN sau CT.

Sistemul de implantare permite o gamă variată de modalități de protezare ulterioare și costuri accesibile.

Implantul dentar ALPHA BIO (Israel)

Compania Alpha Bio Tec a creat implanturi dentare bazate pe 2 conexiuni: o conexiune hexagonală internă și o conexiune hexagonală conică.

În plus, producătorul a luat în calcul la dezvoltarea produselor (implanturi, bonturi, instrumente chirurgicale) – toate măsurile necesare pentru a simplifica munca implantologilor.

În consecință, produsele Alpha Bio au o rată generală de succes clinic a implanturilor de aproximativ 99,6%. 

Implant dentar Alpha Bio

Portofoliul de produse Alpha Bio acoperă toate cazurile clinice, de la cel mai simplu până la cel mai complex, în așa fel încât, fiecare medic să aibă acces la cel mai precis și convenabil implant cu care să lucreze.

Alpha Bio propune pacienților o varietate mare de implanturi la costuri accesibile, fără să renunțe la calitate, cu garanție pe viață.

Implantul dentar NOBEL BIOCARE (Suedia)

Compania Nobel Biocare este lider mondial în domeniul implantologiei, oferind diverse soluții de tratament, de la cele mai simple la cele mai complexe restaurări.

Multe dintre soluțiile produse de Nobel Biocare au devenit de-a lungul timpului standarde în industria implantologiei, cum ar fi: primul concept de diagnosticare 3D sau chirurgia ghidată.

Implant dentar Nobel Biocare

Beneficiile implantului Nobel Biocare sunt:

  • garanție internațională pe viață, oferită de producător;
  • design unic și inovator, care îi oferă un grad ridicat de stabilitate, chiar și în condițiile unui țesut osos scăzut;
  • încărcarea implanturilor imediat după procedura de inserare;
  • poate fi aplicat în locuri înguste sau dificile, unde alte implanturi nu pot fi inserate;
  • oferă o mare flexibilitate și aplicabilitate, produsele de top fiind potrivite tuturor pacienților.

Toate implanturile dentare Nobel Biocare și componentele complementare, îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, garanția pe viață dovedindu-le astfel, rentabilitatea.

Produsele lor sunt distribuite în peste 80 de țări din întreaga lume, inclusiv în România prin intermediul Artis – singurul distribuitor autorizat din țară.

Implantul dentar Zimmer (SUA)

Implantul Zimmer este produs de Zimmer Dental, fiind singurul implant din lume cu o experiență de cercetare științifică de peste 30 de ani și peste 10 milioane de de implanturi inserate.

Implant dentar Zimmer

Rezultatele studiilor îi specifică o biocompatibilitate maximă și o rată de succes de peste 98,7%.

Cea mai nouă inovație, implantul Zimmer Trabecular Metal este singurul implant certificat „pe viață” în lume de către universități de prestigiu din SUA, având marele avantaj de a reuși în tratamente, atunci când altele sunt respinse de organismul pacientului.

Implantul are o structură trabeculară și este confecționat din tantal (Ta) – material biocompatibil cu țesuturile umane la fel ca titaniul, care are în plus o elasticitate naturală, asemănătoare osului uman. Acestea îi conferă implantului elasticitate și osteointegrare eficientă, fără lezarea țesuturilor umane din jur.

Astfel, poate fi recomandat inclusiv pacienților care prezintă un grad ridicat de risc: fumători excesivi, pacienților cu oase moi (de tip IV), pacienților care suferă de diabet, boală parodontală sau celor care au avut infarct miocardic.

Implantul dentar ADIN (Israel)

Implantul este creat de ADIN Dental Implant Systems Ltd., unul dintre liderii mondiali în proiectarea și producerea soluțiilor de implant dentar, ce oferă produse pe piață din anul 1992.

Implant dentar ADIN

La fel ca și ceilalți mari producători de implanturi dentare și de produse complementare ale acestora, compania oferă mai multe categorii de implanturi dentare, care vin în sprijinul pacienților cu diverse avantaje.

Un exemplu al profesioniștilor ADIN, poate fi Implantul Touareg CloseFit – un implant care oferă o conexiune conică-hexagonală extrem de puternică, stabilă și solidă.

Puterea și stabilitatea implantului permit repoziționări optime la diverse unghiuri în cadrul maxilarului inferior și superior.

Designul aparte al implantului prezintă un vârf unic cu filet dublu, care oferă chirurgului posibilitatea tăierii osului în loc de răzuire.

Astfel, avantajele esențiale ale implanturilor ADIN sunt:

  • stabilitatea primară ridicată, inclusiv oaselor de tip IV (oaselor moi);
  • plasarea precisă, datorită capacității de repoziționare;
  • rezistență ridicată.

De asemenea, implanturile dispun și de o suprafață biocompatibilă, care atinge nivelurile dorite de rugozitate pentru o osteointegrare optimă, puritate ridicată și o rată foarte bună de succes.

Implanturile dentare AnthoGyr (Franța)

Grupul Anthogyr din Franța produce și distribuie o gamă completă Axiom® de implanturi și instrumente dentare, pentru a veni în sprijinul medicilor stomatologi din întreaga lume.

Implant dentar AnthoGyr

Gama Axiom® este un concept global, format din 3 sisteme de implanturi dentare, care pot fi recomandate pentru toate situațiile clinice întâlnite de medicii stomatologi.

Designul conic special al fiecărui tip de implant oferă mai multe beneficii, atât pentru medic în timpul procedurii de inserare, cât și pentru pacient:

  • o inserție ghidată și controlată;
  • stabilitate inițială excelentă;
  • conexiune puternică și sigilantă;
  • stimularea osului;
  • autofiletare.

Astfel, cu ajutorul implanturilor Axiom® pot fi tratați cu succes pacienții care dispun de spații înguste ale osului maxilar, dar și pacienții cu o densitate scăzută a acestuia.

Momentan există pe piață sute de implanturi dentare, în prețul celor mai scumpe dintre acestea stau de fapt: anii de studiu și de cercetare, rezultatele favorabile și garanția că nu vor produce complicații pacienților.

Bineînțeles, rolul decisiv pentru alegerea corespunzătoare a implantului potrivit îl va avea medicul, care în urma investigațiilor inițiale va cunoaște perfect cazul tău medical.

Și asta deoarece, implanturile dentare sunt în primul rând un tratament dentar, ce poate fi pus în practică doar de către un medic specializat în chirurgie orală, maxilară sau implantologie dentară.

Experiența medicului în cazuri de implantologie tratate este de asemenea importantă, atunci când ești în căutarea unui medic implantolog potrivit.

Prețul implanturilor dentare – comparație

Medicii stomatologi nu se ocupă de vânzarea implanturilor dentare, ci de efectuarea unui întreg tratament medical cu ajutorul implanturilor.

Astfel, fiecare pacient devine un caz individual de tratament, căruia îi va corespunde un cost total unic și diferit de al altui pacient, tratat cu același tip de implant.

Totodată, cele 3 piese principale care alcătuiesc implantul dentar (implantul, bontul protetic și coroana) pot să difere de la caz la caz, influențând prețul total al tratamentului.

Toate aspectele referitoare la prețul total al unui tratament cu implanturi dentare îți vor fi explicate de către medic, în cadrul consultațiilor inițiale, înainte de intervenția propriu-zisă.

Iată, care sunt prețurile aproximative, ale celor mai importante branduri de implanturi dentare enumerate mai sus: 

LogoDenumire brandPreț (euro) – Anul 2020
Straumann(Elveția)860 € – 1250 €
Bredent(Germania)350 €1000  
MegaGen(Coreea de Sud)450 € – 650 € 
Sweden & Martina(Italia)450 € – 550 €  
MIS(Israel)450 € – 750 €
Alpha Bio(Israel)350 650 
Nobel Biocare(Suedia)350 € – 1300 € 
Zimmer(SUA)650 € – 1300
ADIN(Israel)400 €   – 450 €  
AnthoGyr(Franța)750 €  – 800 €

Aceste prețuri sunt estimative și pot diferi de la o clinică stomatologică la alta, în funcție de ofertele promoționale pe care unele clinici le practică temporar.

Este foarte important de reținut faptul că: orice implant dentar înlocuiește DOAR rădăcina, nu întreg dintele pierdut.

Astfel, costul implantului include și prețul celorlalte 2 componente ale sale, a bontului și a coroanei dentare.

Prețul final al întreg tratamentului cu implant dentar se calculează adăugând acestora manopera și analizele (necesare pentru realizarea intervenției în condiții de siguranță).

Este recomandat să discuți toate aceste detalii cu medicul tău înainte de realizarea intervenției propriu-zise, pentru a te asigura de faptul că prețul pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului tău este o investiție corectă și rentabilă pentru tine.

Riscuri și complicații după inserarea implanturilor dentare

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală frecvent întâlnită în cabinetele stomatologice, datorită multiplelor sale beneficii și a ratei ridicate de succes (aproape 100%).

Acestea sunt amplificate de perioada scurtă de recuperare, dată de tehnologia și tehnica chirurgical – stomatologică folosită în prezent.

Cu ajutorul implanturilor pacienții se pot bucura de o dantură completă, funcțională și de un zâmbet frumos.

După inserarea implantului dentar sau a operațiilor conexe (ridicări de sinus/adiție osoasă) există câteva riscuri-afecțiuni, care pot apărea în special, în primele 3 zile.

Acestea pot fi umflături (edeme) sau vânătăi (echimoze) și nu necesită tratamente speciale în afara medicației recomandate. Vor dispărea în câteva zile.

RISCURILE care pot provoca PIERDEREA implantului dentar, ar putea fi o consecință a mai multor factori:

  • resorbție osoasă;
  • lezarea componentelor implantului la introducerea în osul maxilar;
  • fracturarea lucrării protetice a implantului;
  • fumatul;
  • igiena orală precară.

Alte riscuri, care pot reprezenta diverse posibile complicații după intervenția chirurgicală de implant dentar, ar putea fi, în funcție de caz:

  • DUREREA după operație este în cele mai multe cazuri minoră și poate fi tratată cu analgezice și antiinflamatoare prescrise de medic.
  • INFECȚIILE sunt posibile după orice intervenție chirurgicală; în acest caz, medicul îți va recomanda tratament cu un antibiotic specific recuperării în perioada următoare intervenției. Pentru intervențiile realizate în zona sinusurilor e recomandat ca antibioticul să fie asociat cu un decongestionant nazal, pentru a se evita apariția sinuzitei. 
  • DEHISCENȚA PLĂGII (desfacerea marginilor plăgii) înainte de vindecarea completă. Acest lucru nu înseamnă că intervenția a eșuat, însă necesită o atenție sporită și o igienizare mai riguroasă (aplicări de geluri, clătiri ușoare cu soluții dezinfectante și profilaxie antibiotică). Evoluția este una favorabilă în peste 90% din cazuri.
  • PERIIMPLANTITA este o inflamație a gingiei și a osului din jurul implantului dentar, care netratată corespunzător poate duce la pierdere osoasă și în timp, chiar la pierderea implantului dentar. Apare cel mai des la fumătorii înrăiți (peste 1 pachet/zi), la diabeticii cu valori constant ridicate ale glicemiei și la pacienții cu o igienă orală deficitară.
  • RESPINGEREA IMPLANTULUI este complicația cea mai serioasă, care poate interveni după operația de implant dentar. Nu este datorată neapărat intoleranței organismului la titan, ci cauzele acesteia pot fi necunoscute și imposibil de previzionat de către medic, înainte de intervenție. Se poate totuși trece la o intervenție de reimplantare, după evaluarea atentă a tuturor factorilor posibili declanșatori de respingere.

Contraindicațiile implanturilor dentare

În prezent, implanturile dentare sunt cea mai eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți.

Rezistența și stabilitatea în timp, dar și aspectul estetic asemănător dinților naturali conferă implanturilor un avantaj inegalabil de alte soluții tehnico-dentare. 

Din păcate, există o serie de contraindicații, datorită cărora, anumite persoane nu pot beneficia de tratamentul cu implanturi.

Acestea pot fi împărțite în 2 mari categorii, astfel:

Contraindicații locale

  • lipsa țesutului osos în zona necesară implantului (poate fi restaurată prin adiție osoasă);
  • procese inflamatorii/infecțioase locale;
  • prezența de formațiuni tumorale în zona în care ar urma să fie inserat implantul;
  • diverse afecțiuni ale mucoase bucale.

Contraindicații generale

  • sarcina și alăptarea (datorită tratamentelor complementare, care sunt interzise gravidelor);
  • vârsta (adolescenți în perioada de creștere și vârstnici cu sănătate precară);
  • seropozitivitate HIV;
  • anumite afecțiuni psihice (anxietate, agitație, epilepsie), care pot provoca bruxism (scrâșnirea dinților);
  • deficiențe imunitare majore;
  • osteoporoza (necesită tratament și implanturi speciale); 
  • persoanele diagnosticate cu diabet insulino-dependent;
  • bolnavi de cancer aflați sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie;
  • boli endocrine necontrolabile;
  • afecțiuni pulmonare cronice obstructive;
  • persoanele diagnosticate cu ciroză hepatică;
  • existența afecțiunii de endocardită bacteriană;
  • fumatul excesiv;
  • consumul de droguri și alcool.

Toate afecțiunile necesită a fi discutate cu medicul în cadrul consultației inițiale, urmând ca acesta să recomande oricărui pacient un set de investigații suplimentare, care îi vor oferi imaginea completă a cazului fiecărui pacient.

Implanturile dentare sunt o soluție perfectă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă, doar la recomandarea și cu cu acordul medicului specialist în chirurgie orală.

Care este durata de viață a unui implant dentar?

În ultimii ani, evoluția tehnologică și tehnica dentară folosită în domeniul implantologiei au cunoscut progrese uimitoare.

Din acest motiv, rata de succes a tratamentelor cu implanturi dentare este situată între 95% și 98%, pe o perioadă de 10-15 de ani, dacă implanturile sunt îngrijite corespunzător.

Astfel, implanturile dentare sunt soluția cea mai des recomandată de către medicii specialiști pentru înlocuirea dinților pierduți și cea mai apreciată de milioane de pacienți, care se bucură în prezent de avantajele tratamentului cu acestea.

Zambete frumoase dupa implantul dentar

Obține un zâmbet sănătos, apelând la serviciile moderne de implantologie ale clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud din București!

Ești hotărât(ă) să îți înlocuiești dinții pierduți cu implanturi dentare?

La clinica Syrodent din București, str. Barbu Văcărescu, nr. 41, vei găsi profesionalism și pasiune pentru realizarea de lucrări din domeniul stomatologiei, chirurgiei și implantologiei dentare.

Dr. Adel Abboud este un medic stomatolog cu specializare și experiență în chirurgie orală și implantologie, lucru care îți oferă siguranța că ești „pe mâini bune” și că merită să faci acest pas important pentru sănătatea danturii tale.

Dr. Adel Abboud - Implantologie, Chirurgie dentara, Estetica dentara
Dr. Adel Abboud - Clinica SyroDent Bucuresti

Clinica dispune de aparatură și echipamente stomatologice moderne, care îi oferă Dr. Abboud, accesul la cele mai inovative tehnici din domeniul intervențiilor chirurgicale.

Pentru tratamentul dinților lipsă, vei putea alege între 4 dintre cele mai performante branduri de implanturi dentare (expuse la punctul 8) și anume: Implantul dentar Straumann (Elveția), Implantul dentar Bredent (Germania), Implantul dentar MegaGen (Coreea) și Implantul dentar Sweden & Martina (Italia).

Toate cele 4 tipuri de implanturi dentare pot oferi oricărui pacient, în funcție de cazul medical, garanția unui tratament eficient cu succes pe termen lung. 

De asemenea, prin aceste mărci diferite de implanturi, clinica oferă posibilitatea alegerii unui preț diferențial, la care sunt aplicate temporar diverse oferte promoționale.

Astfel, zâmbetul și dantura la care ai visat mereu sunt doar la un pas distanță de tine!

Programează-te cu încredere la numărul de telefon 0752 100 030 – Clinica Syrodent București (sector 2) și bucură-te de avantajul oferit de implanturile dentare, prin serviciile unui medic specialist și ale unei clinici moderne de stomatologie!!!

× Cum vă putem ajuta?