20%

REDUCERE

la implanturi și protetică
*Ofertă limitată

Igienizarea dentară

Publicat pe 28 februarie 2023

Igienizarea dentară este un aspect important al sănătății orale și are un impact semnificativ asupra sănătății generale.

Ce este igienizarea dentară?

 

Igienizarea dentară este un proces de curățare a dinților și a gingiilor pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare. Placa bacteriană este alcătuită din bacterii și alte microorganisme, care se acumulează pe dinți și pe gingii în fiecare zi. Dacă nu este îndepărtată, placa bacteriană poate duce la inflamația gingiilor (gingivită), care poate fi dureroasă și poate duce la pierderea lor (parodontită).

 

De ce este importantă igienizarea dentară?

 

Igienizarea dentară este importantă pentru menținerea unei sănătăți orale bune și prevenirea problemelor dentare și gingivale. Dacă nu este efectuată în mod regulat, placa bacteriană poate duce la inflamația gingiilor, având urmări precum: sângerări gingivale, respirație urât mirositoare, sensibilitatea și pierderea dinților.

 

Cercetările au arătat că igienizarea dentară ar avea un impact semnificativ asupra sănătății generale, provocând apariția unor afecțiuni, cum ar fi: bolile de inimă, diabetul și chiar cancerul.

 

Cum să efectuați igienizarea dentară corectă acasă?

 

·        Periajul dinților – Este cel mai important aspect al igienizării dentare. Pentru a peria corect dinții, este important să folosiți o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți care conține fluor. Periajul ar trebui să dureze cel puțin două minute și ar trebui să fie efectuat de două ori pe zi.

·        Utilizarea aței dentare – Este importantă pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și resturilor alimentare.

 

Igienizarea dentară la o clinică stomatologică poate fi efectuată prin mai multe metode, printre care se numără și periajul airflow și detartrajul. Aceste două proceduri sunt adesea efectuate împreună, pentru a obține o igienizare dentară completă și eficientă. Iată cum se poate face igienizarea dentară prin periaj airflow și detartraj la Clinica SyroDent:

1.      Evaluarea stării dentare și generale

Înainte de a începe igienizarea dentară, stomatologul va evalua starea generală a dinților și gingiilor, precum și nivelul de placă bacteriană și tartru acumulat. Acest lucru va ajuta stomatologul să determine ce proceduri sunt necesare pentru a curăța și proteja dinții și gingiile. De asemenea, medicul va afla ce alte afecțiuni are pacientul.

2.      Detartrajul

Detartrajul este o procedură care constă în îndepărtarea tartrului acumulat pe dinți. Tartrul este o formă de placă bacteriană care s-a solidificat și nu poate fi îndepărtat prin periajul obișnuit al dinților. Acest proces este adesea combinat cu periajul airflow pentru a obține o igienizare completă.

3.      Periajul airflow

Periajul airflow este o procedură de igienizare dentară care folosește un jet de aer și apă presurizată, pentru a îndepărta placa bacteriană și a petelor de pe dinți. Acesta este un proces delicat și nedureros, care poate fi efectuat de către asistenta stomatologică. În timpul periajului airflow, particule fine de bicarbonat de sodiu sunt amestecate cu apă, fiind pulverizate pe dinți cu ajutorul unei duze speciale. Acest proces ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, a resturilor alimentare și a petelor de pe dinți.

4.      Polizarea

După periajul airflow și detartraj, stomatologul poate efectua și o procedură de polizare. Polizarea ajută la îndepărtarea petelor și suprafețelor neregulate de pe dinți și la un aspect mai plăcut al zâmbetului.

Este important să efectuați igienizarea dentară în mod regulat, pentru a vă menține sănătatea orală și

pentru a preveni apariția problemelor dentare și gingivale!


Programează-te completând formularul de mai jos.
Vei primi un SMS sau un telefon de confirmare din recepția cabinetului.

SyroDent îți răsplătește aprecierea pe Google Maps!

Dacă ne ești pacient și ești mulțumit de serviciile noastre, fă-ne o bucurie și lasă-ne recomandarea ta online, iar noi te vom recompensa cu 10% discount din următorul serviciu pe care îl vei alege!

× Cum vă putem ajuta?